Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Magabiztos győzelem az első hazai találkozón

A 2022/2023-as NB I/B Zöld-csoportos férfi kosárlabda bajnokság 2. fordulójában, szeptember 29-én, csütörtökön este a MEAFC-Miskolc hazai pályán, a Miskolci Egyetem Körcsarnokában fogadta a KTE Duna Aszfalt U23 gárdáját. A házigazdák kezdettől fogva irányították a mérkőzést és végül magabiztosan nyertek.

MEAFC-Miskolc- KTE Duna Aszfalt U23 102-59 (29-14, 28-12, 20-14, 25-19)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok.

Játékvezetők:  Sallai István József, Gergely Csaba, Domán István

MEAFC-Miskolc: Lippai (18), Nyíri, Sándor (3), Kozák (8), Cseh (8). Csere: Ragályi (2), Szögi (10), Pintér (11), Tóth B. (7), Csák (9), Gerőcs (17), Kozák (9). Vezetőedző: dr. Váczi Péter. Edző: Béres Dávid

KTE Duna Aszfalt U23: Veliczky, Kovács G, Lázár (16), Takács (2), Tóth (10). Csere: Fazekas (8), Tóth P. (4), Velkey, Kégel (3), Botka (16). Vezetőedző: Hegedűs Gergely

Dr. Váczi Péter: – Az első félidővel elégedett voltam, korrekt játékot nyújtottunk. A második félidőben, annak ellenére, hogy azt kértük ne vegyünk vissza, talán tudat alatt is visszább vettünk az első félidei lendületből, amivel már kevésbé voltam elégedett. A győzelemnek természetesen örülök. Van két hét szünetünk, megpróbáljuk a még meglévő hibáinkat kijavítani és a következő mérkőzést is sikerrel venni.

Hegedűs Gergely: – Nagyon jól szolgálta a fiatal csapatunk felkészülését ez a meccs. Nagy arányú vereséget szenvedtünk, ettől függetlenül voltak olyan részek, amiket jól megoldottunk. A Miskolc nagyon agresszívan kosárlabdázott, gratulálok nekik a megérdemelt győzelemhez!