Röplabda szakosztály,  Röplabda U13

Két győzelemmel kezdtük a szezont!

Szombaton Szolnokon mutatkozott be fiú U13-as másodosztályú röplabda csapatunk. A tavalyi szezon bajnokcsapata jócskán kicserélődött így Obbágy Zsuzsanna vezetőedzőnek adott volt a feladat, hogy a bajnoki rajtra ismét egy ütőképes csapatot alakítson ki.

A szezon első tornáján a házigazdákon kívül a DEAC csapatával küzdöttek meg játékosaink. Az első mérkőzésen a házigazda Szolnok csapatát magabiztosan 3:0 arányban sikerült legyőzni. Míg a debreceni alakulattól 2:1-es vereséget szenvedtek fiaink, azonban mint kiderült az egyik hajdúsági játékosnak nem volt rendben a sportorvosi papírja és így hét főre fogyatkozott a létszámuk ( a szabályok értelmében minimum 8 főnek kell lenni a játékos számnak) ami pedig azt jelentette, hogy 3:0 arányban könyvelték el ezt a mérkőzést a javunkra.

Obbágy Zsuzsanna vezetőedző így vélekedett a mérkőzésekről:

Szolnoki SPC Kék – MEAFC-Bársony   0:3

,,A 2022/23-as szezont Szolnok elleni mérkőzéssel nyitottuk meg, ahol sikerült 3-0 arányú győzelmet kiharcolnunk. Nagy várakozással és kíváncsisággal álltunk a mérkőzés elé, hiszen a csapat nagy része néhány hete kezdte a röplabdázást és életük első tornáján vettek részt. Nagyon összeszedett játékot játszottunk, az edzésen gyakoroltak rendre sikerültek, koncentráltak a pályán a játékosok, így sikerélménnyel zártuk az első mérkőzésünket. Köszönjük a jó játékot és a rendezést a Szolnok csapatának.”

MEAFC-Bársony – DEAC   3:0

Debrecen elleni mérkőzés során a legnagyobb hibánk a dekoncentráltság volt. A második meccsünk volt egymás után és a fiúk fejben teljesen szétestek. Olyan alap dolgokat nem tudtak megcsinálni, amiket edzésen gond nélkül végrehajtanak. Egy – két szép megmozdulást leszámítva szintünkön alul játszottunk. Ezt mutatta az eredmény is, mert bár végig küzdöttünk, 3-0-ra Debrecen hozta le a szetteket. Azonban a sors fintora, a Debrecen nem volt meg létszámilag, 7 érvényes sportorvosi engedéllyel rendelkeztek csak, így végül a hivatalos jegyzőkönyvbe az eredmény a mi javunkra lett 3-0. A továbbiakban mindenképp dolgoznunk kell azon, hogy a srácok tovább tudjanak fejben is jelen lenni a pályán.

MEAFC-Bársony: Szabó Zsolt József, László János, Ádám Árpád, Deák Levente, Csier Sámuel, Zilai Zoárd, Csibi Martin, Takács Bálint, Bodnár Kristóf Tamás, Kovács Dávid

A bajnokság soron következő tornája hazai környezetben az Egyetemi Körcsarnokban kerül megrendezésre, ahol a Vegyész RC Kazincbarcika és az EVSI (Eger) lesznek az ellenfelek. Az első mérkőzés délután 16 órától fog kezdődni. A belépés díjmentes lesz.