Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Győzelemmel kezdtük a szezont!

Pénteken Szolnokon kezdte meg NBI-es röplabda csapatunk a 2022/2023-as szezont. Az elmúlt években a két csapat mérkőzései mindig nagy csatákat hozott. Csapatunk az elmúlt évekhez képest jelentősen átalakult (ez elmondható a hazai csapatról is) így nagy várakozás előzte meg ezt a mérkőzést.

Az első felvonásban a csapatok egymásnak estek és folyamatosan fej-fej mellett haladtak. Azonban ahogy a játékrészt haladt előre úgy vette át csapatunk az irányítást. Így a szett végére jelentős előnyre tettek szert Kapusiék. Nem is volt kérdés, hogy az első szett MEAFC győzelemmel zárul. 15:25

A második etapban is kitartott a lendület és folyamatosan csapatunk diktálta a tempót. Skót válogatott feladónk McLaughlin remek megoldásokkal vétette észre magát, illetve fiatal átlónk Komlósi is remekül játszott. Így nem is volt kérdés, hogy ezt a játékrészt is Bagó László legénysége húzza be. 19:25

A harmadik játékrészt szorosabb csatát hozott. Csapatunk talán túlzottan megnyugodott a 2:0-as vezetésnél így a hazai csapat ismét magára talált. Egészen 20:20-ig mentek a csapatok ekkor ismét Komlósi villant és 20:21-re módosította az állást. Ezek után már csapatunk nem hibázott és ha nehezen is de sikerült a szettet (21:25) megnyerni és vele a mérkőzést is 3:0 arányban.

Bagó László vezetőedző értékelése: ,,Az első szettben azt játszottuk amit előzetesen megbeszéltünk. Aztán pár könnyelműen vett labdamenet következményeként elbizonytalanított 1-2 játékosom. Érthetetlenül sok elhibázott nyitás és nyitásfogadási pontatlanság jellemzett a mérkőzés végéig. A fiataloknak meg kell tanulni kezelni az ilyen helyzeteket, szóval hagytam szenvedni őket, szerencsére megoldották, sikeresen túl vagyunk az első mérkőzésen. Összességében nem vagyok elégedett csak az eredménnyel. Ahelyett, hogy élveztük volna a játékot, egy izzadságszagú meccsbe kevertük magunkat.”

Férfi NBI Liga Alapszakasz

Szolnoki RK – MEAFC-Miskolc  0:3

MEAFC-Miskolc: Kozsla, Csizmadia, McLaughlin, Simkó, Kapusi, Komlósi

               Csere: Karóczi (liberó), Szabó, Kovács, Tóth, Oláh, Vad

A következő fordulóban október 15-én szombaton 13 órától az egyetemi körcsarnokban lépünk pályára. Az ellenfél a Dág KSE csapata lesz.

Várunk minden kedves szurkolót.

A belépés díjtalan!