Bridzs szakosztály

Fél évszázada tart a bridzs-öröm

A MEAFC bridzs szakosztálya büszkén folytatja elődei hagyományőrzési szokásait.

Ennek legújabb bizonyítéka a 2022. október 8-9-én megrendezett Kassa-Miskolc bridzs csapatverseny, melynek Miskolcon, a Tudomány és Technika Háza adott otthont. Ez a vetélkedő ötvenéves múltra tekint vissza, s harminc éve már, hogy a verseny feltételei változatlanok. Évente két forduló van, egy Kassán, egy Miskolcon. Az eredményeket összesítik, s öt győzelem után a győztes elnyeri a Kassa/Miskolc Barátság-kupát. A folyamatos sportbarátság a COVID miatt kényszerből szünetelt.  Ezért most dupla örömmel üdvözölték egymást újra a résztvevők, akik közösen erősítették meg a folytatás szándékát.  

Az idei mérkőzés is a hagyományos felállásban zajlott  le,  3-3, egyenként négy tagú miskolci, illetve kassai csapat részvételével. Minden miskolci csapat három mérkőzést játszott le, s így 9 eredmény született. A régi rutinos versenyzők mellett mindkét fél avatott újoncokat is, ami a bridzs népszerűségét mutatja mindkét városban.    

Az összesítés a MEAFC fölényes győzelmét hozta, az eredmény 125-55 lett. Ezzel az összetettben Miskolc 2:1 arányban vezet.