Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

A Miskolci Egyetem győzelemmel kezdte az alapszakaszt

A Magyar Egyetemi Főiskola Országos Bajnokság (MEFOB) keretében kiírt férfi kosárlabda bajnokság Keleti-csoportjának 1. fordulójában, október 18-án, kedden a Miskolci Egyetem hazai pályán aratott magabiztos győzelmet.

A bajnokság alapszakaszának nyitányán a miskolciak az Egyetemi Körcsarnokban fogadták a Semmelweis Egyetem csapatát. A hazaiak Csák és Orliczki távoli kosaraival kezdték el a mérkőzést, de a vendégek ezt nem hagyták szó nélkül Szőke és Schrirer is kosárral válaszolt. A folytatásban mindkét oldalon születtek látványos megoldások. A második negyedben beállt fiatal Molnár elsüllyesztett tripláival magabiztos előnyre tettek szert a miskolciak. Vendégrészről Hajdú is jelentkezett egy bedobott hármassal, ezzel tartva a lelket csapattársaiban. A félidőt követően, a harmadik negyed hazai részről ismét Molnár tripláiról szólt. A fővárosiak a félidei pihenőben újult erőre kaptak és Szőke kosaraival csökkentették a különbséget. Az utolsó etapban mindkét csapat mozgósította tartalékait a mérkőzés végét jelző sípszóig. A hajrában már csak az volt a kérdés, hogy mennyi lesz a különbség a két gárda között.

MISKOLCI EGYETEM –SEMMELWEIS EGYETEM 90-54 (15-20, 22-19, 16-12, 11-14)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 60 néző.

Vezette: Vaszi Ádám, Dr. Nagy Zsombor

Miskolci Egyetem: Ragályi (12), Sándor (9/3), Orliczki (8/6), Csák (6/3), Gerőcs (6). Csere: Molnár (24/18(, Szőke (12), Gadus (11/9), Szicsák (2), Nyíri, Kozák. Edző: Béres Dávid

SOTE: Szőke (14), Schrier (13/3), Kórodi (12), Tóth (8), Hajdú (3/3). Csere: Kovács (4), Jankó, Vámosi.  Edző: Weisz Miklós

Béres Dávid: – Gratulálok a fiúknak a győzelemhez! Voltak hibáink, melyeken a következő bajnoki fordulóig javítanunk kell. Egy igazi, harcos csapat ellen játszottunk ma, akiknek sok sikert kívánok az elkövetkező mérkőzésekhez!

Weisz Miklós: – Hiányos kerettel érkeztünk sajnos, de azok a srácok, akik itt voltak, minden dicséretet megérdemelnek, mert szépen végigküzdötték a mérkőzést. Az ellenfelünk kihasználta a magassági fölényét, illetve a sok bekapott hárompontos rányomta a bélyegét a játékra. Gratulálok a miskolciaknak a győzelemhez!