Kosárlabda szakosztály,  Kosárlabda U14

Egyet nyert, egyet vesztett a MEAFC U14/B

A MEAFC U14/B fiú kosárlabda csapata a bajnokság alsóházának 1. fordulójában két mérkőzést játszott. Varga Dénes tanítványai egy győzelemmel és egy vereséggel zárták a hétvégét.

MEAFC U14/B – Egri VSI KOK/A  53-24 (11-5, 7-11, 16-2, 19-6)

MEAFC U14/B: Ormay (10), Hudák (8), Komenda (6), Molnár, Szemcsák. Cserék: Török (18), Lupkovics (6), Sipos (5/3), Pabis, Szabó, Turcsán, Varga. Edző: Varga Dénes.

Egri VSI KOK/A: Balog (4), Deme (2), Lázár (1), Bakos, Kiss O. Cserék: Takács (5), Kormos (4), Vasas (4), Farkas (2), Fiser (2), Adorján, Kiss B. Edzők: Kátai Zsolt, Varga György.

Varga Dénes: – Nagyjából egy hónapja nem játszottunk tétmérkőzést, így tartottam attól, hogy nem leszünk elég „élesek” ezen a hétvégén. A félelmem beigazolódott, elég körülményesre sikerült az egriek elleni játék. Támadásainkban sok volt a pontatlanság, a kidolgozott helyzeteinket is rendre elhibáztuk, még a rutinosabb játékosaink sem tudtak érvényesülni. Ellenfelünk érezte, hogy sebezhetőek vagyunk, hibáinkat kihasználva egál körüli eredményre hozta a félidőt. Tudtuk, hogy ennél sokkal többre vagyunk képesek, és ezt a tulajdonságunkat szerettük volna pontra váltani a folytatásban. A következő játékrészekben már mi domináltunk, megmutattuk, hogy jobbak vagyunk, így győztesen, de nem túl boldogan hagytuk el a játékteret. A következő hetekben elsősorban azon kell dolgoznunk, hogy sokkal összehangoltabban, magabiztosabban mozogjunk a pályán.

NYKK Eötvös U14/A – MEAFC U14/B 65-57 (21-9, 22-10, 8-20, 14-18)

NYKK Eötvös U14/A: Ardelean (17), Csomós (6), Bereczkey (4), Homonyik (2), Gyurcsán. Cserék: Tara (24), Savic (6), Jánosi (4), Gincsai (2), Daskó, Kozma, Vascsák. Edzők: Ferenczi Tamás, Horányi András.

MEAFC U14/B: Ormay (19), Hudák (5), Szemcsák (4), Komenda (2), Varga. Cserék: Török (18), Sipos (9), Lupkovics, Lajter, Szabó, Luka, Pabis. Edző: Varga Dénes.

Varga Dénes: – Nehéz mérkőzésre számítottunk az Eötvös csapata ellen, hiszen jó szerkezetű, rutinos csapat benyomását keltették a debreceniek elleni első összecsapásukon. Nem kezdtük jól a találkozót, főleg a védekezésben adódtak gondok, nem tudtuk felvenni a találkozó ritmusát, így külső szemlélők számára eldőlni látszódott a csata. A következő negyedben sem tudtunk maradandót alkotni, így a félidőre már 24 pontos hátrányba kerültünk. A harmadik játékrészre azt a célt tűztük ki, hogy bejövünk 20 pont alá. Ez olyan jól sikerült, hogy megfeleztük a különbséget és 12 pontos hátránnyal vágtunk neki az utolsó negyednek. Nagyon jól küzdöttek a fiúk, egy percig sem adtuk fel a meccset, így 16 ponttal nyertük a második félidőt, de 24 pontról fordítani szinte lehetetlen volt. Sajnálom, hogy így kezdtük a mérkőzést, tudatosabb játékkal, két győzelemmel is zárhattuk volna ezt a fordulót. Sok dolgot kell gyakorolnunk még, rengeteg volt a buta hiba, figyelmetlenség, ami elsősorban a rutintalanságból ered.