Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Kiélezett csatában kaptak ki a veretlen listavezetőtől

A férfi kosárlabda NB I/B Zöld-csoport 5. fordulójának keretében, október 21-én, pénteken este, hazai pályán, kiélezett csatában maradt alul a MEAFC-Miskolc az eddig veretlen, listavezető Budafok ellenében.

MEAFC-Miskolc – Budafok  83-97  (25-24, 20-25, 21-24, 17-24)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok

Vezette: Domán István, Marton Péter, Fülöp Ádám László

MEAFC-Miskolc: Kozák (29), Csák (9), Tóth Bence (3), Gerőcs (2), Pintér. Csere: Ragályi (5), Lippai (18), Szögi (15), Kozák (2), Cseh, Orliczki M, Nyíri. Vezetőedző: dr. Váczi Péter. Segédedző: Béres Dávid

Budafok: Szántó (14), Siklós (27), Piukovics (17), Fehér (7), Tóth Balázs (5). Csere: Vujity-Zsolnay (6), Swanson (15), Rozs (2), Burján (4), Garai, Fekete, Dormán. Vezetőedző: Károly Máté. Segédedző: Seres Richárd

Dr. Váczi Péter: – Ezzel a játékkal nem csak hazai pályán, de idegenben sem lehet mérkőzést nyerni. A gyenge védekezésünk mellett még ráadásul rengeteg rossz döntést is hoztunk a találkozó során. Így egy Budafok kaliberű csapatot mi se tudunk megverni, és ebben mindenféleképpen fejlődni kell a közeljövőben. Nagyon köszönjük, hogy ezúttal is sok szurkoló biztatott bennünket! Elmondhatatlanul sajnálom, hogy ezt nem tudtuk győzelemmel meghálálni. Azon leszünk, hogy ezt jóvá tegyük!

Károly Máté: – Azt gondolom, hogy az egyik legerősebb ellenféllel játszottunk, ráadásul idegenben. Nehéz mérkőzésre számítottunk, ennek megfelelően próbáltunk felkészülni. Feltérképeztük a Miskolcot, próbáltuk a gyengéit és erősségeit kielemezni és annak megfelelően szabni a mai stratégiát. Úgy néz ki, hogy ez sikerült, nagyon örülünk a győzelmünknek. A Miskolcnak további sok sikert kívánunk a bajnoksághoz!