Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Izzasztó meccsen nyertünk a TFSE ellen és vezetjük a tabellát!

Szombaton 18 órától hazai pályán fogadtuk a TFSE együttesét a férfi röplabda NBI liga alapszakaszának soron következő fordulójában.

Csapatunk jó formában várta a találkozót, hiszen az előző fordulókban győzelmeknek (Szolnoki RK, Dág KSE) örülhettek Bagó László tanítványai. A liga újonca is jó formában érkezett a találkozóra, hiszen egy győzelemmel és két szoros vereséggel tudták le az előző fordulókat. Így nem egy könnyű mérkőzésre számított csapatunk, de az alapelvárás a győzelem volt.

Az első szett elején a csapatok fej-fej mellett haladtak. A vendégek bátran játszottak és jól is pattant nekik a labda míg a mieink kicsit az öltözőbe ragadtak. Ennek eredményeképpen a fővárosiak már 14:18-ra is elléptek Kozsláéktól. 20:20-as állásnál sikerült beérnünk a vendég együttest. Ezek után fővárosi csapat erejéből már csak egy pontra futotta míg csapatunknak összeállt a blokk munkája, illetve a védekezése. Így, ha nehezen is sikerült az első felvonást 25:21 arányban megnyerni.

A mérkőzés második etapjában csapatunk magához ragadta az irányítást és tetemes előnyre tett szert. Remek támadásokat láthatott a szépszámú közönség.  Így játék lehetőséghez jutott Szabó Péter és Tóth Tibor is mindketten remekül szálltak be a mérkőzésbe. Ebben a játékrészben megmutatkozott a két csapat közötti tudás különbség így 25:12-re húztuk be ezt a szettet.

Ezek után a harmadik szettről már mindenki azt gondolta, hogy sikerült megnyerni azonban a fővárosi gárda máshogy gondolta. A játékrész elején hibát hibára halmozott csapatunk, amit a TFSE remekül használt ki. A szett végén még egy nagy hajrát sikerült játékosainknak csinálna azonban ez már késői ébredés volt és a TFSE megnyerte a szettet 23:25-re.

A negyedik felvonásban egészen 13:13-ig egymást követték a csapatok ekkor azonban csapatunk meg tudott újulni és 18:13-ra sikerült ellépni. Ezt az előnyt csapatunk már nem adta le így 25:17 arányban sikerült megnyerni ezt a játékrészt a mérkőzést pedig 3:1 arányban.

Ezzel a győzelemmel pedig élre álttunk a tabellán 9 ponttal és két pont előnnyel vezetjük azt a Dág KSE illetve a Vidux-Szegedi RSE ellen.

Bagó László vezetőedző (igazolt) távollétében Varga László látta el a vezetőedzői teendőket, aki így értékelt honlapunknak a mérkőzés után: ,,Nem volt egy egyszerű és könnyűnek mondható mérkőzés! Jól játszott a csapat, bár voltak kisebb nagyobb megingásaik. A fiatalok a tőlük elvárható dinamikával, az idősebbek pedig a rutinjukkal és higgadtságukkal vették ki a részüket a győzelemből! Gratulálok a csapatnak!”

NBI Liga Alapszakasz

MEAFC-Miskolc – TFSE  3:1

MEAFC-Miskolc: McLaughlin, Simkó, Kapusi, Kozsla, Csizmadia, Komlósi

               Csere: Karóczi (liberó), Kovács, Szabó, Tóth, Oláh, Tordai, Vad

Nincs megállás hiszen a következő fordulóban egy igazi rangadó következik. Ismét az egyetemi körcsarnokban lépünk pályára péntek este 19:30-tól a Dunaújváros ellen.

A belépés ingyenes!

Szükséges lesz a szurkolásra!