Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Magabiztos siker az egyetemi bajnokságban

Magabiztos idegenbeli győzelemmel folytatta menetelését a Miskolci Egyetem férfi csapata a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. A borsodi megyeszékhely képviselői a 2. fordulóban Debrecenben tudtak nyerni.

 
Nem feltartott kézzel léptek pályára a debreceni medikusok, annak ellenére sem, hogy a mérkőzés előtt várható volt, sebességben nem tudják majd felvenni a versenyt a miskolciakkal. Ezzel együtt a debreceniek küzdöttek becsülettel, és tulajdonképpen a második negyedet leszámítva végig méltó ellenfelei voltak a jobb játékerőt képviselő vendégeknek. A miskolci csapat a szervezettebb, agresszívabb védekezésében és a kiváló dobásaiban bízhatott, amelynek meg is lett az eredménye, főleg a második negyedben.

A félidőt követően már nem nőtt szignifikánsabban a különbség, de a vendégek győzelme egy másodpercig sem volt kérdéses. Kozák Márton és Orliczki Mátyás kiválóan szervezett és a pontokat is ipari mennyiségben szállította. 10 gólpasszt, 9 szerzett labdát és 44 pontot „tettek be a közösbe”, és ha ők valamiért nem érvényesültek, Sándor Bence helyettesítette őket (14 pont, 5 gólpassz). A medikusoknál Somi Miklós – nála azért a 17 eladott labda valamit ront az összképen -, Csirpák Patrik és a mezőny egyetlen dupla-duplával záró játékosa, Albukai Belal (13 pont, 14 lepattanó) felelt a pontokért. Hiába nyerték meg a hazaiak 51-44-re a lepattanó csatát, a hússzal több eladott labda megpecsételte sorsukat, így végül a papírformának megfelelő biztos miskolci siker született.
 
Debreceni Medikus Sportegyesület – Miskolci Egyetem 68-106 (21-29, 14-34, 19-22, 14-21)
Debrecen, Klinikai Campus Játékcsarnok.

Vezette: Bács, Kisházi.
 
DMSE: HEGYI (7), Somi (24/9), UDUOISE (7/3), Csirpák (14), BELAL (13/6). Csere: Csomor, Halász, Nádasi (3). Edző: Kovács István.
 
Miskolci Egyetem: ORLICZKI  (18/12), KOZÁK M. (26/12), Csák (5/3), GERŐCS (7), Ragályi (6). Csere: SÁNDOR (14/6), Gadus (2), Szőke (6), NYÍRI (12), KOZÁK B. (10). Edző: Béres Dávid.

Kovács István: – Gratulálok mindkét csapatnak! Pörgős mérkőzés volt, ahol a szimpatikus vendégek ízelítőt adtak az NB I B-s védekezésből. Kicsit bővebb rotációval egyszerűbb mérkőzés lett volna. A játékosaim mindent megtettek ma, amire erejükből futotta.
 
Béres Dávid: – Gratulálok a játékosaimnak, egy szimpatikusan és erőszakosan játszó Debrecen ellen tudtunk nyerni! Az elején jól dobtunk, aztán az ellenfél ránk tudta erőltetni az akaratát, de kimásztunk a gödörből és fordítottunk a helyzeten, elsősorban a jó védekezésnek köszönhetően. További sok sikert kívánok a medikusoknak!