Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

A sereghajtó otthonában nyert a MEAFC-Miskolc

Idegenbeli győzelemmel folytatta szereplését az NB I/B Zöld-csoportos férfi kosárlabda bajnokságban érdekelt a MEAFC-Miskolc csapata. A borsodiak október 30-án, vasárnap, a 6. forduló keretében Nyíregyházán, a sereghajtó gárdánál vendégeskedtek.

NYÍKSE – MEAFC-Miskolc 64-81 (12-23, 15-19, 14-17, 23-22)

Nyíregyháza, Bánki Donát  Műszaki Középiskola tornaterme

Vezette: Borgula György, Drenyovszki Dániel, Utasi Balázs

NYÍKSE: Gáspár (19), Asztalos (8), Földesi (9), Cvijin (5), Kurucz (5). Csere: Skorcov (5), Tisza (5), Verba (2), Vida (6), Szilasi, Zajácz, Kovács G. Vezetőedző: Savic Brane. Segédedző: Balogh Balázs.

MEAFC-Miskolc: Ragályi (6), Csák (15), Kozák (5), Cseh (8), Gerőcs (5). Csere: Kozák (12), Tóth B. (10), Lippai (4), Szögi (6), Pintér (6), Orliczki (4), Nyíri. Vezetőedző: dr. Váczi Péter. Segédedző: Béres Dávid.

Savic Brane: – Először is gratulálok a MEAFC csapatának, így kell játszani a kosárlabdát! Megmutatták, hogy kell védekezni, harcolni és azt, hogy mi is a mai modern kosárlabda. Mi erős, agresszív védekezés ellen nem tudunk rendet tartani a pályán. Ha nincs rend, akkor nem tudunk készülni, jó helyen várni a labdát. Ez egész szezonban probléma. Átlagban 59 pontot dobunk mérkőzésenként, amivel nem tudunk meccset nyerni. Tovább kell készülnünk, dolgoznunk és meg kell néznünk, hogy melyik csapat ellen tudunk nyerni, mert nekünk a bent maradás a cél. Remélem az új játékosunk is egyre jobb lesz, az elmúlt fél évben sajnos ez volt az első mérkőzése. A következő két hazai mérkőzésen kell megszereznünk az első győzelmet.

Dr. Váczi Péter: – Úgy készültünk erre a találkozóra, hogy nehéz idegenbeli mérkőzés lesz, attól függetlenül,, hogy a NYÍKSE milyen helyet foglal el a táblázaton. Azt is tudtuk, hogy új játékos is érkezett, akit használható játékosnak tartunk és jól ismerünk. Nehéz meccsre számítottam és azt is kaptam. Talán az volt az előnyünk, hogy több játékost tudtunk mozgatni és az előző mérkőzésekhez képest védekezésben is tudtunk fejlődni. Ezek segítettek minket a győzelemhez. Sok sikert kívánok a NYÍKSE-nek a folytatásban!