Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

NBI: 2:0-s hátrányból álltunk fel, de a végén a csoda elmaradt!

NBI-es férfi röplabda csapatunk pénteken este az egyetemi körcsarnokban fogadta a Dunaújváros együttesét. Az előre borítékolható volt, hogy a két csapat nagy csatát fog egymással vívni és nem is kellett csalódnia a kilátogató nézőknek.

A mérkőzés első felvonásában a csapatok rögtön is egymásnak estek és fej-fej mellett haladtak. Ez egészen 8:8-a állásig volt így amikor is a vendégek remek nyitásaiknak köszönhetően elléptek 8:14-re. Ekkor Bagó mester időt kért, hogy tudjuk rendezni sorainkat, de már nem sikerült ebben a játékrészben utolérni a vendégeket így 19:25-re nyertek.

A második szett szinte hasonló volt az előzőhöz. Ismét szorosan követte egymást a két csapat, remek támadásokat és megoldásokat láthattak a nézők. Az adok kapok egészen 21:21-ig ment ezek után a vendégek jobban koncentráltak a végjátékban és 24:26-ra húzták be ezt a szettet is.

Ekkor már a vendégek azt gondolhatták, hogy sima 0:3-as győzelmet aratnak, de Kovács Zoltánék ezt nem hagyták. Sikerült a harmadik játékrészben magunkhoz venni a mérkőzés irányítását és nyomás alatt tartani a vendégeket. Ennek meg is lett a gyümölcse hiszen 25:16-ra nyertük meg ezt a szettet.

A negyedik etapban is kitartott a lendület, remeke blokkok szép támadások jellemezték játékunkat. Játékosaink mindent bele adtak ebben a játékrészben és a lelkes szurkoló táborral karöltve sikerült 2:2-re módosítani a szett arányokat hiszen 25:14-re nyerte a MEAFC legénység ezt a játékrészt.

Az ötödik mindent eldöntő szett óriási izgalmakat hozott. Az idegtépő csatából végül a vendégek jöttek ki jobban 13:15-re nyerve ezt a szettet és vele a mérkőzést 3:2 arányban.

Játékosaink minden dicséretet megérdemelnek, mert 0:2-es állásról sikerült felállni és nagyon közel volt a mérkőzés megnyeréséhez is.

Bagó László vezetőedző értékelése a mérkőzés után: ,, Adtunk két szett előnyt a Dunaújvárosnak. Pontatlanok voltunk, és a védekezésünk sem állt össze. Talpra tudtunk állni, de a mérkőzést már nem sikerült lezárni. Emelt fővel jöhettünk le a pályáról.’’

NBI Liga Alapszakasz

MEAFC-Miskolc – Dunaújvárosi KSE  2:3

MEAFC-Miskolc: Kapusi, Simkó, Komlósi, Kozsla, McLaughlin, Csizmadia

               Csere: Karóczi (liberó), Kovács, Szabó, Tóth, Oláh, Faragó

Csüggedni nincs idő, hiszen november 4-én pénteken 19 óra 30 perckor ismét az egyetemi körcsarnokban lép pályára csapatunk a listavezető Szeged ellen. Rangadó lesz a javából, hiszen csak a több mérkőzés miatt előzi meg csapatunkat a szegedi alakulat.

Ismét szükség lesz a remek hangulatra.

Várunk minden kedves szurkolót a belépés ingyesen!