Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Sima győzelem a Dávid Kornél KA ellen

Győzelemmel folytatta menetelését a férfi kosárlabda NB I/B Zöld-csoportjában érdekelt MEAFC-Miskolc. A bajnokság 7. fordulójában, november 3-án este, hazai pályán, a Miskolci Egyetem körcsarnokában a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia csapata hajtott fejet a házigazdák előtt.

MEAFC-Miskolc – Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia 97-79 (23-9, 35-34, 27-19, 12-17)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok

Vezette: Hervay Tibor, Horváth Csongor Béla, Kruk Melinda

MEAFC-Miskolc: Kozák M. (15), Csák (17), Szögi (12), Ragályi (8), Cseh (13). Csere: Lippai (9), Kozák B. (11), Gerőcs (9), Tóth B. (3), Pintér, Sándor, Nyíri. Vezetőedző: dr. Váczi Péter. Segédedző: Béres Dávid

Dávid Kornél KA: Molnár D. (13), Bata (15), Somogyfoki Sz. (5), Simon (18), Dordevic (12). Csere: Somogyfoki P. (9), Szilágyi (5), Keller (2), Szalczgruber, Büki, Újhelyi, Hegedűs. Vezetőedző: Andrea Turchetto. Segédedző: Blahó Barnabás

Dr. Váczi Péter: – Az utolsó 5 percet leszámítva támadásban jól teljesítettünk. Ami a védekezésünket illeti, a 2. negyedben bekapott 34 pont rengeteg, ezen még dolgoznunk kell! Sokat cseréltünk, igyekeztünk minél több játékosnak lehetőséget adni. Ebből most ez jött ki. Alapvetően sima győzelmet arattunk. Vasárnap is így szeretnénk folytatni.

Andrea Turchetto: – Rosszul kezdtük a mérkőzést, nagy hátrányt szedtünk össze. A 2. negyedre már csak 8 pont volt a hátrányunk, de buta hibák miatt ez a szám a szünetre 15-re nőtt. A 3. negyedet is gyengén kezdtük, mellyel el is dőlt a találkozó érdemi része. Gratulálok a MEAFC-nak!