Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Újabb rangadó következik és ismét hazai pályán, szükség lesz a szurkolásra!

Pénteken 19 óra 30 perckor ismét hazai pályán szerepel NBI-es röplabda csapatunk. Bagó László legénysége a jelenlegi listavezető (csak több lejátszott mérkőzésének köszönheti ezt) Vidux-Szegedi RSE-t fogadja az egyetemi Körcsarnokba.

A két csapat rendre szoros mérkőzéseket játszik egymással és a végletekig kiélezett csatározás szokott folyni a pályán. Nem számít más játékképre pénteken sem rutinos mesterünk Bagó László, aki így nyilatkozott honlapunknak:

Az elmúlt fordulóban rossz felfogásban és idegesen kezdtük el a mérkőzést. Először fordult elő az idei bajnokságban, hogy nem mi vezetünk, ettől egy kis zavar alakult ki a pályán, aminek két szett hátrány lett a eredménye. A továbbiakban fel kell tudnunk dolgozni az esélyesség terhét, vagányabbnak kell lennünk necces szituációkban. A játékosok tudása, fizikai állapota mindenki legyőzéséhez elegendő itt az Nb1-ben, de ezt el is kell hinni minden játékosnak. Szépen talp ráálltunk, már úgy tűnt, hogy a mérkőzést is behúzzuk, de ekkor hiányzott a ‘forró szív és hideg fej’ jeligéből a második. Nem történt semmi baj, nagyon küzdelmes és közönségszórakoztató meccset játszottunk, amiből rengeteget tanultak a fiataljaink.

Péntek este az NBI Liga listavezetője látogat hozzánk. Mi a 3.helyen állunk, igy elmondható, hogy a forduló rangadóját tekinthetik meg a szurkolók a körcsarnokban. A Szegeddel eddig általában jó hangulatú, szoros mérkőzéseket játszottunk, többnyire szegedi sikerrel. A csapatuk magja rutinos játékosokból áll két dél amerikai légióssal megerősítve, akik már tavaly is itt voltak, szóval összeszokott társaság.  Az eddigi játékunkat elemezve, abban biztos vagyok, hogy nem leszünk alárendelt szerepben. Ha a hullámvölgyekből hamar ki tudjuk húzni magunkat, és bátran játszunk, akkor bennünk van egy szép eredmény.

Fiatal négyes ütőnk Simkó Dániel így vélekedik a pénteki mérkőzésről: Hasonlóképpen az előző heti mérkőzéshez, megint egy izgalmas csatára lehet számítani a Körcsarnokba pénteken. Jól ismerjük a Szegedet, ők is minket. Hasonló játékerőt képvisel mindkét csapat. Stabil nyitásfogadók, hatékony támadók jó feladóval, összeszokott csapat, akárcsak mi.Egyből meg kell találnunk magunkat, nem feltétlen lesz időnk rá, mint a Dunaújváros ellen, azonban muszáj lesz hozni azt az alapjátékot, amit   tudunk, akkor fogunk pontot/pontokat szerezni. Az edzéseken jó a hangulat, mindenkin lehetett látni a hiányérzetet az előző meccs végett, de ez még javunkra válhat péntek este.Szurkolóinkra nagy szükség lesz, hogy buzdítsanak minket és hogy együtt tudjunk örülni a végén.

NBI Liga Alapszakasz

MEAFC-Miskolc – Vidux-Szegedi RSE

Kezdés: 19:30

Ezen a mérkőzésen is ingyenes a belépés! Szükség lesz ismét a remek hangulatra így arra kérünk minden szurkolót látogasson ki erre a fontos mérkőzésre!

Hajrá MEAFC-Miskolc!