Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Rekord nézőszám, azonban a végén szomorkodnunk kellett!

Pénteken NBI-es csapatunk az egyetemi körcsarnokban fogadta a Vidux-Szegedi RSE együttesét. A tét nagy volt, hiszen egy esetleges MEAFC győzelem esetén beértük volna szegedi csapatot a tabellán. A két csapat rendre felfokozott hangulatú mérkőzést játszik egymással nem volt ez másként ezen a mérkőzésen sem.

Az első felvonásban rögtön egymásnak is estek a felek. Igaz adok kapok alakult ki a két csapat között. Folyamatosan egymás mellett haladt a két együttes így a végjáték igazán izgalmasra sikeredett ami végül 26:24-es MEAFC győzelmet hozott.

A második játékrész hasonlóan alakult az előzőhöz, remek labdameneteket láthatott a közönség, akik szép számmal meg is jelentek hiszen a hivatalos adatok szerint 170 ember gyűlt össze erre a találkozóra. Ez abszolút nézőcsúcs mióta csapatunk az első osztályban szerepel. Visszatérve a második szettre, sajnos a végjátékban a koncentrációnk alábbhagyott és 19:25-re vesztettük el ezt a játékrészt.

A mérkőzés harmadik etapjában Csizmadiáék új erőre kaptak és sikerült 2:1-es állásra módosítani a szettek arányát hiszen 25:22-es győzelemmel zárult ez a szakasz. Ezek után azonban a csapatunk beragadt a negyedik szettbe, (ekkor már pattanásig feszültek az idegek, hiszen sorozatos játékvezetői hibák hátráltatták csapatunkat) amit már nem volt képes ledolgozni a magabiztosan játszó vendégekkel szemben így 14:25-ös szegedi győzelem született, következhetett az ötödik felvonás.

A döntő szettben a csapatok 10-10-ig fej -fej mellett haladtak, azonban ekkor játékunkba több hiba is csúszott és 10-12-re módosult az állás. Még egy utolsó rohammal próbálkoztak Kovácsék 12:14 azonban ez már kevésnek ígérkezett hiszen 12:15-re nyertek a vendégek míg a mérkőzést 2:3 arányban.

Bagó László vezetőedzőnk nyilatkozat a mérkőzést követően: ,, Az előzetes elvárásoknak megfelelően egy nagyon szoros és parázs mérkőzésen vagyunk túl. A döntő szett végjátékában hiányzott egy kis plusz koncentráció. Amikor feljutottunk az NB1 -be, akkor elsődleges célunk az volt, hogy olyan szerethető csapatot építsünk, amelyért a szurkolók megtöltik a lelátót. Nagyon hálásak vagyunk a közel teltházhoz és a lelkes biztatásért. Most a végeredmény nem úgy alakult ahogy szerettük volna, de fogunk még sok örömet okozni ebben a szezonban.”

NBI Liga Alapszakasz

MEAFC-Miskolc – Vidux-Szegedi RSE  2:3

MEAFC-Miskolc: McLaughlin, Kozsla, Csizmadia, Kapusi, Simkó, Komlósi

             Csere: Karóczi (liberó), Kovács, Szabó, Tóth, Oláh, Tordai

Szomorkodni nem lehet sokáig hiszen vasárnap 15 órától Budapesten szerepel csapatunk a Gamma Party CO együttese ellen. Nem is lehet más a cél, mint mind a hárompontot begyűjteni. A mérkőzést élőben közvetítjük youtube csatornánkon!