Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Saját nevelésű játékosként büszkén viseli a MEAFC mezét

Molnár Levente, a miskolci Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon 10. évfolyamos tanulója 10 éves korától látogatja a MEAFC kosárlabda edzéseit. A fiatal játékos tehetségére, szorgalmára, hozzáállására jellemző, hogy már a felnőtt csapat edzéseit látogathatja.

Hogyan és mikor kezdődött kosaras pályafutásod – kérdeztük elsőként Molnár Leventétől?

Már 6-7 éves koromban voltam kezdő kosárlabda edzésen, ahol nagyon megszerettem a sportágat. Általános iskola elején atlétikára és tömegsportra jártam, az utóbbinál gyakran volt labda a kezünkben. Ezek szerintem jó alapot adtak a kosárhoz. Az első rendes kosáredzésemen Milen Vukicevic-nél vettem részt, 10 éves koromban. Onnantól kezdve itt, a MEAFC-nál jártam végig a korosztályokat.

 Mit jelent számodra, hogy a nagy hagyományokkal rendelkező MEAFC játékosa lehetsz, ahol már a felnőttek edzését látogathatod?

Mindig büszkén veszem fel a MEAFC-mezt és boldoggá tesz, hogy egy ilyen közösség tagja lehetek. Az pedig, hogy látogathatom a felnőttek edzését, igazolja, hogy megéri befektetni a munkát. Emellett extra motivációt, valamint rengeteg teret is ad a fejlődésre. Pozitívan ért, hogy a felnőtt játékosok, az edzők türelemmel és segítőkészséggel álltak hozzám és ez ma sincs másként.

Milyen volt a Hepp-kupán bemutatkozni először a nagyok között?

Örültem a lehetőségnek mikor a keretbe kerültem az első Hepp-kupa mérkőzésre. Izgatottsággal vártam, hogy pályára lépjek. A meccsen próbáltam felvenni a tempót és a fizikális játékot, de ez nem mindig sikerült. Voltak rossz döntéseim, viszont ahol tudtam, ott igyekeztem segíteni a csapatot. Összességében jó alkalom volt a fejlődésre, élveztem a mérkőzést és hálás vagyok a bizalomért.

Kitől tanultál, tanulsz a legtöbbet, van-e példaképed?

Nem tudnék egy embert kiemelni, akitől a legtöbbet tanulok. Igyekszem mindenkitől befogadni a tanácsokat és gyűjteni a visszajelzéseket. Mivel a felnőtt csapatban mindenki jóval tapasztaltabb nálam, ezért most van a legjobb alkalmam tanulni. Példaképemnek talán Kobe Bryant-et mondanám, a munkamorálja, a mentalitása és a szorgalma miatt.

Mit szeretnél elérni a közeli és távolabbi jövőben a MEAFC tagjaként?

A célom az, hogy egyre többet tudjak hozzátenni a közöshöz és idővel hasznos tagja legyek a csapatnak. Az egyetemi bajnokságban – középiskolásként is – hatékony játékpercekkel szeretném segíteni a gárdát. A Miskolci Egyetemen szeretnék továbbtanulni, így hosszútávra tervezek a MEAFC-ban.