Egyetemi Sport

Jókedvű egyetemi túra az esőben

Az esőzés sem szegte kedvét annak a harmincöt sportembernek, akik múlt hétvégén részt vettek a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) Egyetemi Túrasorozatának idei második, a Miskolci Egyetem Sportirodája által koordinált eseményén.

A MEAFC három eseménnyel is sikerrel pályázott a MEFS idei sorozatára.

Az április 23-i nyitány után, november 5-én, szombaton a Miskolctapolcai Általános Iskola volt a második túra kiindulási helye. A reggeli esőzés miatt a túrára regisztrált 70 főből 35-en – hallgatók, oktatók, dolgozók – jelentek meg, hogy ily módon is ápolják a Miskolci Egyetem hagyományait.

A kedvezőtlen időjárás miatt a szervezők megváltoztatták az útvonalat, melynek nagy része eredetileg erdei ösvényeken vezetett volna. A módosításból adódóan túlnyomórészt Miskolctapolcán barangoltak és közben nótáztak a résztvevők, akik Rónai László túravezető irányításával – a tervezett 11,5 km helyett – 6 km teljesítése után tértek vissza az Egyetemvárosba. A műfüves pálya melletti filagória alatt a túra szervezői szalonnasütésre várták a megfáradt vándorokat, akik nótáskedve kitartott az összerázó program végéig. A túrát teljesítő hallgatóknak egy testnevelés alkalmat írtak jóvá.

A nap során készített természetfotók készítői számára pályázatot hirdettek. A legszebb fotók készítői közül az első helyezett 15.000 Ft, a második 10.000 Ft, míg a harmadik 5.000 Ft Decathlon-utalvány díjazásban részesül.

Ami a projekt 3. állomását illeti, még az őszi időszakban egy szemétszedéssel egybekötött, környezetszépítő túrát terveznek, melyet szeretnének egybekötni a Miskolci Állatsegítő Alapítvány-menhelyéről kihozott kutyák sétáltatásával is. Erre a hamarosan meghirdetendő eseményre is szeretettel várják majd a hallgatókat, oktatókat, kutatókat, egyetemi dolgozókat és családtagjaikat!