Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

A Miskolci Egyetem kiélezett csatában nyert, Budapesten

A fővárosban – a BME-MAFC vendégeként – sikerrel vette a soron következő akadályt a Miskolci Egyetem férfi kosárlabda csapata a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság 3. fordulójában.

A mérkőzés elején rögtön magához ragadta a kezdeményezést a Miskolci Egyetem csapata. Szicsák Bence és Kozák Bertalan jóvoltából nagyon hamar jelentős előnyre tett szert a vendég gárda. Roppant agresszív védekezésükkel némi bénultságot okoztak a hazaiaknál. A “műszaki alakulat” részéről Rozs Máté ugyan próbálta ébresztgetni társait, de egymaga ekkor még kevés volt a fordításhoz, sőt a csapatként “több lábon álló” vendég miskolciak fokozatosan elhúztak, 18 pontos különbség alakult ki a két csapat között a második negyed közepére. A vendégeknél ekkor Csák Bence volt elemében. A negyed közepén azonban hazai részről előlépett Láng-Miticzky Dániel és hátára vette csapatát. Addig szorgoskodott megállíthatatlanul, amíg lassan csatlakoztak a többiek is, így a hazai csapatnak sikerült megfékezni a miskolciak okozta nyomást.

A második félidő egészen más játékot hozott. Sokkal kiegyenlítettebb lett a küzdelem. A hazaiaknál Rozs mellett Pásztor Mátyás végzett nagyon komoly mezőny munkát, illetve Szántó Levente bontogatta szárnyait a palánkok alatt. Vendégoldalon Kozák B., valamint Szicsák Bence tört rendszeresen borsot a műszakisok orra alá. A negyedik negyedben Schaul Levente két triplája szinte szárnyakat adott a BME csapatának, melynek a 12 pontos hátrányból három perc alatt sikerült 4-re felzárkóznia. Ebben az időszakban Koflanovics Kristóf kezében volt a karmesteri pálca, aki ugyan kosarat nem dobott, de 8 gólpasszal és 5 szerzett labdájával hathatósan közreműködött az iramot diktáló, agresszíven védekező házigazdák felzárkózásához. A Kozák-fivérek jóvoltából tartotta szűk előnyét a Miskolc, a vendég “karmester” Kozák Márton 7 gólpasszig jutott. Izgalmas volt a végjáték kipontozódással, időkérésekkel. Az utolsó pillanatig kiélezett küzdelemben végül két pont előnyt megtartott a Miskolci Egyetem csapata és nyert.

BME-MAFC – Miskolci Egyetem 63-65 (13-22, 16-16, 15-16, 19-11)

Budapest, Camugo, 50 néző, Vezette.: Gaál, Szőts

BME-MAFC: Koflanovics, Pollák (2), LÁNG-MITICZKY (14/6), ROZS (21/3), Pásztor (5). Csere: Szántó (6), Horváth Cs. (3/3), Horváth M., Schaul (6/6), Vargovics (6/3), Svéda. Edző: Weisz-Tiba Klára.

Miskolci Egyetem: Kozák M. (7), CSÁK (11/6), KOZÁK B. (17), Ragályi (4), Gerőcs (9/3). Csere: Sándor (2), SZICSÁK (11), Orliczki (4), Gadus, Szőke, Nyíri, Galló. Edző: Béres Dávid.

Weisz-Tiba Klára: – Nagyon mélyről indultunk. Csapatom erejét, és hatalmas szívét mutatja, hogy igenis kimásztunk a magunk által ásott gödörből, visszajöttünk a meccsbe, és komoly esélyünk volt akár nyerni is egy jó csapat ellen. Büszke vagyok a fiúkra. Horváth Csanád sérülése megrendített mindannyiunkat. Bízunk benne, hogy nem lesz komoly baj. Gratulálok a Miskolci Egyetem csapatának a győzelemhez!

Béres Dávid: – Nagyon parázs mérkőzésen vagyunk túl. Mindketten izgulhattunk a negyvenedik percig. A kiélezett mérkőzésen itt is, ott is voltak csodálatos megoldások. Végül is egy labdás mérkőzés lett a vége, melyből mi jöttünk ki jobban. Várjuk a visszavágót otthon. Gratulálok a nagyon szimpatikus BME-MAFC-nak és remélem, hogy találkozunk majd a döntőben.