Tollaslabda szakosztály

A MEAFC csoportelsőként várhatja az OCSB tavaszi folytatását

A tollaslabda Országos Csapatbajnokság (OCSB) IV. osztályú 1. fordulóját november 12-én, szombaton, Cegléden rendezték meg. A Közép-csoport küzdelemsorozatát a MEAFC együttese nyerte meg.

Az OCSB történetében kicsit visszalapozva, az 1999/2000-es szezonban a III. osztály győztese a MEAFC volt, méghozzá úgy, hogy mindkét fordulót megnyerte. Ezt követően a II. osztály Keleti-csoportjában a IV. helyet harcolták ki. A 2008/2009-es OCSB III. osztályában, annak is a Keleti-csoportjában a MEAFC volt a bronzérmes. A 2022/2023-as szezonra elérkezett az az idő, amikor már saját nevelésű játékosokkal lehetett tervezni a csapatbajnokságon történő indulást. 2022. szeptemberében megérkezett a klubhoz a maláj Ang Boon Peng játékos-edző és fia, Ang Ze Khai, akik egyértelmű erősítést jelentenek, melyet múlt hétvégén, Cegléden, az OCSB IV. osztályú küzdelemsorozatában is bizonyítottak.

Háromból hármat nyertek

A Living Sport Tollaslabda Csarnokban november 12-én megrendezett őszi fordulóban, a Közép-csoportban öt mérkőzést (női, férfi egyéni; női, férfi páros; vegyespáros) kellett játszaniuk a résztvevőknek. A szabályok értelmében fordulónkként egy versenyző maximum két mérkőzést játszhat. A MEAFC azÉletmód SE (Cegléd), a Tálentum TSE II. (Budapest) és a Szeged III. együttesével mérte össze tudását, és mindhárom mérkőzésen győztesen hagyta el a játékteret.  A Ceglédre utazó miskolci keret a következő volt: Csonka Borbála, Szabó Hanna, Ang Boon Peng, Ang Ze Khai, Morvai István. Imri Hanna és Tari Tamás ezúttal nem tudott a csapattal tartani.

  • A küzdelem jól indult, de a Tálentum TSE II. elleni párharc férfi páros mérkőzésének harmadik, döntő szettjében, amikor már nekünk állt a zászló, egy felugrásos leütés utáni rossz talajfogás következtében a bal térdemben egy reccsenés volt hallható, amit nagy fájdalom követett – fogalmazott Morvai István, aki egyben a szakosztály vezetője is. – Ezzel a részemről a küzdelem be is befejeződött. A csapatlétszám így olyan szintre csökkent, amivel éppen, hogy ki lehetett állni. Játékosaink – élükön a 100 százalékos teljesítményt nyújtó maláj sportemberekkel – azonban nem estek kétségbe, nélkülem is hozták a meccseket. Le a kalappal mindenki előtt, köszönöm ezt a hozzáállást!

Eredmények:

Talentum TSE II. – MEAFC  2:3

Életmód SE – MEAFC          2:3

MEAFC -Szeged III.             4:1

A MEAFC az I. fordulót megnyerve az első helyről várja a II. (tavaszi) fordulót, amit március 11-én rendeznek meg.  Amennyiben ott is jól szerepelnek, akkor április 1-én osztályozót játszhatnak a III. osztályba jutásért, a Nyugati-csoport legjobbjaival.