Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Megszorongattuk otthonában a Jászberényt, de alul maradtunk

A 2022/2023-as férfi Hepp Kupa 3. fordulójának keretében, november 16-án, szerdán, Jászberényben, az NB I/B, Piros-csoportos házigazdáknál vendégeskedett és hatalmas csatában maradt alul a MEAFC-Miskolc NB I/B, Zöld-csoportos csapata.

Jászberényi KSE – MEAFC-Miskolc 78-75 (26-21,16-22,20-17,16-15)

Jászberény, Bercsényi-csarnok, Vezette: Fodor Attila, Gál János

Jászberényi KSE: Olasz (22), Kucsora (12/3), Homoki (11/6), Mester (10/6), Csík (10), Czirbus (6), Rosic (5/3), Meleg (2), Kovács V., Lékó, Kocza, Dunai. Vezetőedző: Miljan Rakics

MEAFC-Miskolc: Csák (14/12), Cseh (11), Lippai (11), Gerőcs (9/3), Kozák B. (7/3), Szögi (5), Kozák M. (5/3), Orliczki (4), Pintér (4), Tóth B. (3/3), Ragályi (2), Sándor. Vezetőedző: dr. Váczi Péter. Segédedző: Béres Dávid.

Miljan Rakics: – Mérkőzésről-mérkőzésre megyünk előre. Most csak erre a találkozóra  készültünk. Azt reméltem, hogy hamarabb lezárjuk a meccset, de egy jó csapat ellen kellett játszanunk. A miskolciak régóta együtt vannak, tudnak kosárlabdázni és jól olvassák egymás mozgását és játékát. Örülök annak, ahogy a fiúk játszottak. Kicsit álmosan kezdtünk, de a második félidőben az akarás és a harciasság már megfelelő volt, s ez hozta meg nekünk a továbbjutást.


Dr. Váczi Péter: – Először is gratulálok a hazai csapatnak a győzelemhez! Sok sikert kívánok nekik a kupában és a bajnokságban is! Ugyanakkor az egyik szemünk sír, a másik pedig nevet, hiszen piros csoportos játékot nyújtottunk egy piros csoportos csapat ellen. A csere-taktikánkban kicsit szélesebben használtuk a játékosainkat, mint ahogy szoktuk. Próbáltunk több játékidőt adni olyan embereinknek, akik eddig kevesebbet voltak a pályán. Ezzel együtt is nagyszerűen játszottunk. Azt gondolom, hogy a szurkolók egy kifejezetten jó kosárlabdamérkőzést láthattak. Természetesen azzal nem lehetek elégedett, hogy nem jutottunk tovább, de a mutatott játékunk biztató volt a vasárnapi, soproni bajnoki mérkőzés előtt.