Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Otthon győztük le az ELTE-BEAC gárdáját

A Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság Keleti-csoport 4. fordulójának keretében a fővárosban aratott győzelmet a Miskolci Egyetem férfi csapata.

ELTE-BEAC – Miskolci Egyetem 62-89 (9-34, 15-13, 16-19, 22-23)
Budapest, Tüskecsarnok, 20 néző. V.: Hervay, Sentényi
 
ELTE-BEAC: Tímár, Jónás, Szabó B. (6/6), MORAUVSZKI (20/12), Molnár (8/6). Csere: SIPOS (12), Orczi (2), Szabó I B., Szász (7), Kosztricz (4), Baroch. Edző: Csányi Zoltán
 
Miskolci Egyetem:
Kozák M. (12), KOZÁK B. (12/6), CSÁK (16/12), Gerőcs (5), Ragályi. Csere: Szőke (4), Orliczki (11), Nyíri (4), Gadus (4), SÁNDOR (13/12), SZICSÁK (6), Molnár (2). Edző: Béres Dávid
 
A vendég miskolciak rögtön az elején magukhoz ragadták a kezdeményezést, és ellentmondást nem tűrő játékukkal az első negyedben szinte el is döntötték a mérkőzést. A többi negyedben a hazaiak egyenrangú ellenfélnek bizonyultak, de a tetemes hátrányukon nem tudtak csökkenteni, így a Miskolci Egyetem megérdemelten nyerte meg az összecsapást. A vendégektől Csák Bence hibátlan dobásmutatóval (2/2 dupla, 4/4 tripla) vette ki részét a magabiztos sikerből, s druszája, Sándor is 4/4-gyel zárt a hárompontos köríven kívülről. Hazai részről leginkább a 20 pontos, 10 lepattanós dupla-dupláig jutó Morauvszki Gergely próbálta megnehezíteni a miskolciak dolgát. 
 
Csányi Zoltán: – Tulajdonképpen az elején eldőlt minden, gyorsabb és pontosabb volt az ellenfél. Hiszem és tudom, hogy a srácaink ennél jóval többre képesek, amit most sajnos nem tudtak megmutatni.
 
Béres Dávid: – Gratulálok az ELTE fiataljainak, mert védekezés-váltásokkal megnehezítették a játékunkat! Persze gratulálok a fiaimnak is!