Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Sima győzelem hazai pályán

Négy forduló után két győzelem és két vereség a mérlege női egyetemi kosárlabda csapatunknak.

LEÁNY EGYETEMI BAJNOKSÁG, KELET, Miskolci Egyetem, Körcsarnok

Miskolci Egyetem – NYÍREGYHÁZI EGYETEM  99-35 (27-6, 29-11, 27-6, 16-12)

Miskolci Egyetem: Takács (9/9), Szegeczki (7/3), Vég-Dudás (9), Bacsó (3), Kápolnai (17) csere: Márkusz (11), Oláh (6/6), Lukács (10/3), Hajdu (8), Tóth (9/3), Balla (8/6), Kababik (2) edző: Lippai Szabolcs

NYÍREGYHÁZI EGYETEM: Karakó (15), Marton (20), Nagy, Ignácz, Adonyi, csere: Seres, Erdélyi, Páll, edző: Farkasinszki Osolya:

Farkasinszki Osolya: Gratulálok ellenfelünknek, ennyi DVTK-s játékossal valószínűleg négybe jutnak. Sajnos sok helyzetünk kimaradt, de a visszavágón remélhetőleg acélosabbak leszünk. Dicséret illeti lányaimat is, dolgozunk tovább.

Lippai Szabolcs: Pozitívum, hogy teljes csapattal tudtunk kiállni és mindenki pontot tudott szerezni, így egyre jobban összeszoknak a lányok, ez a mérkőzés tökéletes volt erre. Szeretnénk a keleti csoportban minél előrébb végezni, hogy jó pozícióból kezdjük a keresztjátékot. Nagyon szoros a mezőny, így készülünk a jövőheti meccsünkre is. Gratulálok a lányoknak, további sok sikert a Nyíregyháza csapatának.

Vereség idegenben

DEAC – Miskolci Egyetem 71-57 (20-18, 19-9, 20-10, 13-20)

Debrecen, Debreceni Egyetem Játékcsarnok, 25 néző. V.: Kisházi, Szűcs.

DEAC: Mezei 3, BACZUK 14/6, HOLINKA-MIKLÓS 16/3, Gaál 8/6, SZABÓ G.  12. Csere: Pallai 4, Kernács 3/3, Kovács, Király, Szöllősi, MONDL 11. Edző: Kovács Imre.

Miskolci Egyetem: KECSKÉS 13/9, Takács 5/3, Hajdu 2, SZEGECZKI 10, OLÁH 21/6. Csere: Lukács, Balla, Kababik 6, Kápolnai, Béres. Edző: Lippai Szabolcs.

Már a mérkőzés elején magas fordulatszámon pörögtek a felek, a hajdúságiak egy kicsivel jobban kapták el a “rajtot”, így Baczuk Virág hármasa után már öt pontos előnynek örvendtek (13-8). A folytatásban továbbra is Baczuk tartotta a frontot a debrecenieknél, majd jól váltott ritmust a vendég alakulat, és Kecskés Karina távolijával és Oláh Fruzsina büntetőivel szépen felzárkóztak a periódus végére (20-18). A második negyedben Kecskés révén átvette a vezetést a vendégcsapat, ám a miskolci öröm nem tartott sokáig, ugyanis egy 9-0-ás futással hamar visszavette a vezetést a házigazda (29-21). A félidő hátralévő perceiben próbálta olvasztani kialakult hátrányát a Miskolc, de Holinka-Miklós Hanna remek megoldásaival már 10 pont fölé tornázták fórjukat a cívisvárosi lányok a nagyszünetre (38-27). A fordulás után ott folytatták a debreceniek, ahol abbahagyták, és egy 10-0-ás szakasszal megduplázták előnyüket (48-27). A DEAC menetelését Kecskés távoli dobása szakította meg, de Mondl Petra remekelésével így is megőrizték a 20 pont feletti előnyüket Kovács Imre lányai (58-37). Az érdemi kérdések már eldőlni látszottak, de a borsodiak nem adták fel, és Oláh vezetésével mindent megtettek hátrányuk ledolgozása érdekében (65-49). A cívisvárosiaknak azonban a kiépített előny kitartott a végéig, és szép megoldásokkal operálva magabiztosan zárták le az összecsapást, ezzel 2-1-re javítva idei mérlegüket a bajnokságban (71-57).

Kovács Imre: – Gratulálok mind a két csapatnak. Egy nagyon jó és pörgős mérkőzést játszottunk, amiből mi jöttünk ki pozitívan. A korábbiakhoz képest koncentráltan és már az elejétől agresszívan játszottunk. Bízom a hasonló folytatásban!

Lippai Szabolcs: – Megfelelő tempóval és fegyelemmel kezdtük a mérkőzést, azonban a meccs középső szakaszában nem voltunk elég élesek és egyre többet hibáztunk, védekezésben, sok könnyű kosarat engedélyeztünk. Szerencsére az utolsó negyedben sikerült energiákat mozgósítani, így közelíteni tudtunk az ellenfelünkhöz, ami kulcsfontosságú a továbbiakban. Gratulálunk a Debrecennek, várjuk a visszavágót!