Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Sopronban nyert kiélezett csatát a MEAFC-Miskolc

Sopronban vendégeskedett és az utolsó percben fordítva nyert a MEAFC-Miskolc NB I/B Zöld-csoportos férfi kosárlabda csapata.

A november 20-án, vasárnap, a 10. forduló keretében megrendezett, mindvégig változatos és kiélezett küzdelmet hozó találkozó szünetében 2 pontos vendégvezetést mutatott az eredményjelző. A miskolciak a folytatásban is tartották a lépést a hazaiakkal. A mérkőzés hajrájában, hatalmas szívvel küzdve sikerült behúzni az újabb győzelmet, ami nagyon fontos állomás az egyértelmű célként megfogalmazott Piros-csoportba jutás felé vezető úton.

SMAFC 1860 Soproni Egyetem – MEAFC-Miskolc 74-77 (21-17, 17-23, 25-18, 11-19)

Sopron, Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnok, Vezette: Major Ádám, Esztergályos Róbert, Földesi Marcell

SMAFC 1860 Soproni EgyetemCsendes (14), Schöll (27), Csátaljay P. (20), Csátaljay B. (9), Kovács B. (2). Csere: Bakk (2), Heiszenberger, Gottlieb, Kalincsák, Mándity, Réti, Böhm.        Vezetőedző: Farkas Dávid

MEAFC-Miskolc: Kozák M. (20), Csák (8), Szögi (11), Ragályi, Cseh (8). Csere: Gerőcs (9), Kozák B. (10), Lippai (4), Tóth B. (2), Pintér (5), Orliczky, Nyíri. Vezetőedző: dr. Váczi Péter. Segédedző: Béres Dávid

Farkas Dávid: – Először is gratulálok a Miskolc csapatának a győzelemhez, ők és a Budafok kiemelkednek a mezőnyből! A Piros-csoportba jutás várhatóan e két csapat között dől majd el. Úgy gondolom a mai mérkőzés nem az utolsó másfél percben ment el, hanem akkor, amikor háromszor támadtunk 8-9 pontos vezetésnél és 5 perccel a vége előtt ezekből a helyzetekből nem sikerült pontokat szerezni. Ezek az eladott labdák és rossz döntések visszahozták a MEAFC-ot a mérkőzésbe, akik a maguk javára fordították a találkozót. Ahhoz képest, hogy a héten betegségek és sérülések miatt egyszer sem tudtunk 5-5 ellen játszani és készülni, nem gondolnám, hogy csalódást okoztunk szurkolóinknak, hiszen továbbra is tapadunk az élmezőnyhöz és harcolunk, hogy elérhessük céljainkat.

Dr. Váczi Péter: – Gratulálok mindkét csapatnak és már most sok sikert kívánok a Sopronnak a jövőben! Nem játszottunk ma igazán jól. Dobószázalékunk nem volt jó, kinti dobásainkat nem igazán találtuk. Lepattanózásban is voltak problémáink, pedig előre tudtuk, hogy erre nagyon oda kell figyelni Sopronban. Azt gondolom, hogy a végén a nagy küzdésünk, a szívünk, talán egy picit a több cserénk, valamint jó fizikai állapotunk segítségével tudtuk behúzni a meccset.