Egyetemi Sport

Tóth Vanda indulhat a 2023-as ciprusi Eb-n

A Ljubjanában győztes magyar női kata csapat: Tóth Vanda (balról), Fábián Csenge, Sterck Laura.

Tóth Vanda, a Miskolci Egyetem hallgatója a múlt hétvégén, Szlovéniában kiérdemelt bronzérmének köszönhetően indulási jogot szerzett a jövő februári, U21 korcsoportos karate Európa-bajnokságra.

A Ljubjana Open elnevezésű kvalifikációs nemzetközi karate versenyt november 19-én, szombaton rendezték meg.  Tóth Vanda, a Justitia Fuji-Yama SE kiválósága az U21-es korosztályban lépett a küzdőtérre. A Miskolci Egyetem hallgatója a verseny előtt 4 ponttal állt a 2023. februárjában, Cipruson megrendezendő Európa-bajnokság kvalifikációjában. Pálinkás András tanítványa a 7 fős csoportküzdelmek során elsőként lépett tatamira, katáját (formagyakorlatát) 25,14 ponttal értékelték a bírók, ami a második helyen továbbjutást jelentett számára. Vanda a következő fordulóban utolsóként mutathatta be katáját, amelyre 25,00 pontot kapott, ezzel csoportmásodikként a bronzmérkőzésre kapott lehetőséget. A „bronzmeccsen” az olasz Ippoliti Irene 24,14 pontot, míg Vanda 25,40 pontot kapott, így kiérdemelte az előkelő 3. helyezést. A bronzérem mellé újabb 2 kvalifikációs pontot is szerzett, mellyel bebiztosította helyét az U21-es Eb-re utazó keretben.

A Ljubjana-i megmérettetésen Tóth Vanda a jövő évi, budapesti Világbajnokságra készülő felnőtt női kata csapat tagjaként is versenyzett. Két MTK-s társával, Sterck Laurával és Fábián Csengével megnyerték szlovéniai versenyt!