MEFOB Egyéb,  Tollaslabda szakosztály

Muzsnay Kinga „bronzos” lett a tollaslabda MEFOB-on

Muzsnay Kinga (jobbról a második), a ceglédi tollaslabda MEFOB eredményhirdetésén.

A MEAFC színeit képviselő, a Miskolci Egyetemen tanuló Muzsnay Kinga bronzérmet nyert a november 19-én, szombaton, Cegléden megrendezett tollaslabda Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon (MEFOB).

Muzsnay Kinga, a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar, Mechatronikai mérnöki szak harmadéves hallgatója mindössze idén februárban kezdte el a közös felkészülést Morvai Istvánnal, a 2023-as miskolci Tollaslabda Egyetemi Európa-bajnokságra.

Kinga májustól tagja a MEAFC tollaslabda szakosztályának, ahol hetente 2-3 x 2 órás edzésen vesz részt.

  • A felkészülési időszak legnagyobb megmérettetése volt a ceglédi MEFOB, ahol Kinga a műanyag labda kategóriában indult, a női egyéni versenyszámban – tudtuk meg Morvai István edzőtől, a MEAFC tollaslabda szakosztályának vezetőjétől. – Sajnos a korábbi térdsérülésem miatt ezúttal én nem tudtam vele tartani, így kénytelen volt egyedül szembenézni több, a magyar ranglistán is szereplő vetélytársával. Egyedüli segítsége, támasza barátja, Rausz Ádám volt, aki szintén szakosztályunk tagja. A versenyt csoportmérkőzésekkel kezdték, ahonnan Kinga két győzelemmel a 2. helyen jutott be a négyes döntőbe. Ott a későbbi győztes, magyar ranglista 108. helyezett Horváth Lorettától szenvedett vereséget, és lett a 2022. évi MEFOB műanyag labda női egyéni III. helyezettje. Óriási eredménynek tartom, hiszen csak február közepe óta tanulja a tollaslabdázást. Kiválóan megállta a helyét, ügyes volt, büszke vagyok rá nagyon! Jó úton járunk a felkészülésben.