Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Húszpontos miskolci előny a Debrecen ellen

Hazai pályán aratott győzelmet debreceni vetélytársa ellen a Miskolci Egyetem férfi csapata november 22-én, a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság Keleti-csoportjának 5. fordulójában.
 
Miskolci Egyetem – DEAC-Debreceni Egyetem 82-62 (27-13, 15-11, 21-19, 19-19)
Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 100 néző.

Vezette: Vaszi Ádám, Dr. Nagy Zsombor
  
Miskolci Egyetem: Kozák M. (13/3), Csák (10/9), Kozák B. (10), Gerőcs (10), Ragályi (8). Csere: Szicsák (18), Szőke (7), Orliczki (6), Dr. Galló, Gadus, Nyíri, Sándor. Edző: Béres Dávid.
 

DEAC: Pollák (20/9), Fábián (16), Turán (12/6), Horváth (4), Sólyom (1). Csere: Szekeres (6), Sípos (3), Velkey. Edző: Nagy Lajos, Erdei Ádám


Rögtön az elején magukhoz ragadták a kezdeményezést a hazaiak, de a debrecenieknek is volt beleszólása Pollák Balázs révén (20/9, 9 lepattanó) a mérkőzésbe. A következő negyedben a vendégek rákapcsoltak, ezzel jelezvén, hogy messze nem dőlt még el a mérkőzés. A félidőt követően mindkét csapat támadójátéka erősödött, fej-fej mellett haladtak a felek a negyed dobott pontjait tekintve. Hazai részről Kozák Bertalan (10 pont,16 lepattanó) masszív dupla-duplája segítette miskolciakat a vezetéshez. Az utolsó játékrész „testvériesen” 19-19 állással végződött.
 
Béres Dávid: – Először is gratulálok a fiaimnak a győzelemhez! Viszont sok rossz döntést hoztunk támadásban, amit az ellenfelünk kihasznált és pontra váltott. Rossz dobóformát nyújtottunk és sok helyzetet hagytunk ki. Hogy elég lesz-e 20 pont különbség a debreceni visszavágóra, majd kiderül? Gratulálok a DEAC-nak a ma mutatott teljesítményükhöz, egy szívós és jó erőkből álló csapat. Sok sikert kívánok nekik a folytatásban!  

Erdei Ádám: – Az első félidőben nagyon enerváltan játszottunk, rossz volt a visszarendeződésünk és rengeteg támadó lepattanót engedélyeztünk az ellenfelünknek. A fordulás után sokkal nagyobb energiával kosárlabdáztunk, de nem volt reális esélyünk, hogy visszajöjjünk a mérkőzésbe, a Miskolc teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést!