Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Sikerült itthon tartani a három pontot!

NBI-es férfi röplabda csapatunk vasárnap az egyetemi körcsarnokban fogadta a Szolnoki RK együttesét. Az elmúlt szezonok során a két csapat mindig nagy csatát vívott egymással nem volt ez másképp ezen a találkozón sem.

A mérkőzés első felvonását sikerült magabiztosan kezdeni. Ezt a lendületet végig tudták tartani Kovácsék így ezt az etapot 25:16 arányban sikerült megnyerni.

A második játékrészben Kovácsot Kapusi váltotta míg Csizmadia helyett Szabó lépett pályára. Ez a szett már szorosabb játékot hozott a két csapat között. A történethez hozzátartozik, hogy mindkét csapat sok hibával játszott ebben a szakaszban, de remek megoldások és támadások is jellemezték a játékot. Ebből az adok kapokból végül Árváék kerültek ki győztesen 25:22 arányban.

A harmadik szettbe a csapatok szinte lemásolták az előzőt. Igaz csapatunk ennek a játékrésznek az elején álmosan kezdett, de a végére sikerült érvényesíteni erő és magasságbeli különbségüket így 25:22 meg is lett a győzelem és vele a 3:0-as siker.

Bagó László vezetőedző értékelése a mérkőzés után: ,, A három pontot sikeresen begyűjtöttük, ma ez volt a legfontosabb. Nem volt egy magas színvonalú meccs, sok hiba jellemezte mindkét csapat játékát. Jövő héten fontos mérkőzés vár ránk, amire a mai tanulságokat le fogjuk vonni.”

NBI Liga Alapszakasz

MEAFC-Miskolc – Szolnoki RK   3:0

MEAFC-Miskolc: Kozsla, Komlósi, Árva, Kovács, McLaughlin, Csizmadia

                  Csere: Karóczi (liberó), Kapusi, Simkó, Szabó, Oláh, Faragó, Tóth

Ezzel a győzelemmel továbbra is a tabella második helyén tanyázunk egy ponttal lemaradva az éllovas Szegedtől, illetve két ponttal megelőzve a Dág csapatát. A következő fordulóban vasárnap 16 órától Dágon szerepel csapatunk. Igazi rangadó lesz hiszen akár el is léphetünk riválisunktól, de akár ők is beelőzhetnek a tabellán egy esetleges győzelemmel.

A mérkőzést élőben közvetítjük majd youtube csatornánkon!