Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Győztes kosárünnep, Mikulással

Három sikerrel megvívott idegenbeli mérkőzés után, december 2-án, pénteken este, teltház előtt tért vissza saját pályára a MEAFC-Miskolc férfi kosárlabda csapata. Az NB I/B, Zöld-csoport 12. fordulójának keretében a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli volt a hazaiak ellenfele, akiknek nem sikerült elrontaniuk a Miskolci Egyetem Körcsarnokában uralkodó ünnepi hangulatot.

Az első negyedben kiegyenlített küzdelem zajlott a tabella második helyén álló miskolciak és a nyolcadik pozíciót elfoglaló vásárhelyiek között. A folytatásban elkezdett nyílni az olló a MEAFC-Miskolc javára, a szünetre 52-34-es állással vonulhattak az öltözőbe a mérkőző felek. A harmadik játékrészben nem változott a játék képe, a vendégek nem tudtak közelíteni az egyre stabilabb és magabiztosabb vendéglátókhoz, akiknek az utolsó percekben sikerült átlepniük a bűvös 100 pontos határt is. A találkozót megtekintette dr. Szilágyi Roland, a Miskolci Egyetem oktatási rektor-helyettese és Kalmár Zsolt, az intézmény gazdasági vezetője is.

A lefújást követően jöhetett a MEAFC felszabadult hangulatú Mikulás-ünnepsége, melynek keretében a klub valamennyi játékosa megkapta ajándékcsomagját.

MEAFC-Miskolc – Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 104-76 (24-19, 28-15, 29-23, 23-19)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 450 néző, Vezette: Hervay Tibor, Gaál Norbert, Tóth Kitti

MEAFC-Miskolc: Ragályi (11/3),Kozák M. (11), Csák (11/6), Szögi (2), Cseh (4). Csere: Kozák B. (14/6), Pintér (24/6), Gerőcs (4), Lippai (14), Tóth B. (2), Orliczki (7), Nyíri. Vezetőedző: dr. Váczi Péter. Segédedző: Béres Dávid

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli: Varga Á. (24/6),Kelemen (11/3), Borbáth (6), Bálint (17/6), Knyúr (8/6). Csere: Utasi (2), Karsai (5), Bősz (3/3), Megyesi, Filak. Vezetőedző: Pavlovic Vuk

Dr. Váczi Péter: -Szerettünk volna egy közönségszórakoztató mérkőzéssel előrukkolni, mert számítottunk rá, hogy sokan leszünk. A korábbiakhoz képest kicsit lassabban melegedtünk be, de ezt követően már több olyan játékost is bevethettünk, akik eddig kevesebb lehetőséghez jutottak. Összességében elégedettek lehetünk. Köszönjük szépen a népes szurkolótábor biztatását!

Pavlovic Vuk: -Mindenekelőtt gratulálok a MEAFC-Miskolcnak, akik folytatták az elmúlt hetekben mutatott nagyon jó formájukat! Mi sajnos tartalékosan érkeztünk, de nem feltartott kezekkel. Az első negyedben sikerült is kicsit meglepnünk a hazaiakat, akik ezt követően ránk erőltették az akaratukat, sok lepattanót gyűjtöttek és megérdemelten nyertek. Gyakorlásnak fogtuk fel a mérkőzést. Tavasszal, hazai pályán megpróbálunk visszavágni.