Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

A Miskolci Egyetem őrzi veretlenségét

Győzelemmel zárta le idei mérkőzéseit a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban (MEFOB) érdekelt Miskolci Egyetem férfi csapata. A bajnokság Keleti-csoportjának 7. fordulójában lejátszott találkozón az egriek vendégeskedtek a borsodi megyeszékhelyen.

Miskolci Egyetem – Eszterházy SC  104-52 (32-14, 22-4, 29-17, 22-17)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok 100 néző., Vezette: Takács Zoltán, Lónáth László.

Miskolci Egyetem: Kozák B. (25/9), Sándor (15/9), Gerőcs (6), Ragályi (5), Orliczki (4). Csere: Szőke (14/3), Gadus (13/3), Molnár (8), Nyíri (6), Szicsák (6), Kozák M. (2), Csák. Edző: Béres Dávid

Eszterházy SC: Kerekes (15), Pomázi (9/9), Bajusz (7), Kátai (6/3), Kelemen (5/3). Csere: Lénárt (6/6), Kovács (2), Högerl H. (2), Högerl B., Monor. Edző: Klepej Roland 

Már a mérkőzés elején beindult a miskolci „olajozott gépezet”. A hazaiaknál majdnem dupla dupláig jutó Kozák Bertalan (25/9 pont, 8 lepattanó) letette a névjegyét a jegyzőkönyvasztalra. A vendégek Kerekes Hunor (15 pont, 3 lepattanó) révén sem maradtak „szó” nélkül. Az első félidő eredményét tekintve, úgy tűnt eldőlt a mérkőzés, de a szünet után újult erőre kaptak az egriek. Pomázi Patrik (9/9 pont) messziről ostromolta a miskolci „várat”, melyre válaszul Sándor Bence (15/9 pont 8 lepattanó) jelentkezett, távoli dobópárbaj alakult ki. Az utolsó negyedben nehezen született meg miskolci részről a 100. pont, de Gadus Fábián (13/3 pont) a Télapó puttonyából előkapott hatalmas zsákolásával meghozta azt. Az egriek tisztes helytállással hagyták el a küzdőteret. A miskolciak továbbra is megőrizték hazai veretlenségüket.

Béres Dávid: – Az év utolsó egyetemi mérkőzését játszottuk hazai környezetben. Az egrieknek szeretném megköszönni a mérkőzést, azt, hogy kellő komolysággal álltak a meccshez. A Mikulás meghozta nekünk a győzelmet. Gratulálok a fiúknak! Minden vizsgázónak sikeres vizsgaidőszakot kívánok!

Klepej Roland: – Tudtuk, hogy ezen a mérkőzésen sem mi vagyunk az esélyesek, de szerettük volna sebességben és agresszióban felvenni a versenyt a miskolci csapattal. Sajnos az igyekezetünk sokszor rossz döntéseket eredményezett, amit az ellenfél rendre kihasznált. Voltak jó periódusaink, de egy ilyen jó erőkből álló csapat ellen ez kevés. Gratulálok a Miskolcnak, és további sok sikert kívánok nekik a bajnokságban!