Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Zsinórban hetedik győzelmét Tiszaújvárosban aratta a MEAFC-Miskolc

Tovább tart a MEAFC-Miskolc NB I/B, Zöld-csoportos férfi kosárlabda csapatának hosszú hetek óta tartó győzelmi sorozata. Az egyetemiek december 9-én, pénteken este a Tiszaújvárosi Phoenix KK otthonában arattak meggyőző sikert, a bajnokság 13. fordulójának keretében.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – MEAFC-Miskolc 63-93 (21-21, 17-25, 11-21, 14-26)

Tiszaújváros, Sportcentrum, Vezette: Nepp László Oszkár, Józsa András Junior, Gruber Nikolett Lilla

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Orliczki B. (10/3), Kovács Z. (13/6), Lakatos (11), Czimer (5/3), Molnár B. (5/3). Csere: Rákosi (12/6), Taskó (5), Demkó (2), Mezei, Gaál. Lekli József. Segédedző: Szendrey Zsombor.

MEAFC-Miskolc: Gerőcs (4), Kozák B. (7/3), Kozák M. (16), Pintér (13/6), Csák (6/3). Csere: Lippai (19), Tóth B. (7/3), Szögi (13/3), Sándor (7), Orliczki M. (1), Ragályi, Nyíri. Vezetőedző: dr. Váczi Péter. Segédedző: Béres Dávid.

Lekli József: – Gratulálok a Miskolcnak, mert szépen bedaráltak minket! A második félidőre elfogytunk. Mondjuk azt hozzá kell tennem, hogy a három sporttárs munkája – bár nem akarom őket kritizálni – nem volt korrekt, de természetesen nem ezen múlt a mérkőzés. A csapatomnak viszont maximálisan tudok gratulálni, mert akik játszottak, azok teljes mértékben odatették magukat, és kihozták magukból azt, amit tudnak. Megmutatkozott az, kinek miben kell még fejlődnie. Arra is jó volt a mérkőzés volt, hogy akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, azok most többet tudtak játszani. Sajnos ez a szituáció hazai pályán jött ki. Még egyszer gratulálok a srácoknak, mert maximálisan végigküzdötték a negyven percet, ezért le a kalappal előttük!


Dr. Váczi Péter: – Alapvetően szerintem minket zavart meg az, hogy a Tiszaújvárosnak voltak hiányzói, főleg az első félidőben nem találtuk a ritmusunkat. A második félidőben már valamelyest javult a teljesítményünk, és végül magabiztos győzelmet arattunk, de alapvetően nem tetszett a játékunk. Viszont azoknak a tiszaújvárosi srácoknak, akik vállalni tudták a játékot, gratulálok, mert nagyon megnehezítették a dolgunkat! Készülünk a jövő hétre, a hazai meccsünkre, ahol remélhetőleg ismét nyerni tudunk.