Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Győzelemmel zárta az évet a MEAFC-Miskolc

Az NB I/B, Zöld-csoportos férfi kosárlabda bajnokság 14. fordulójában, december 16-án, pénteken este az Agrofeed-UNI Győr csapatát fogadta a MEAFC-Miskolc, mely folytatta győzelmi sorozatát és így a tabella második helyezettjeként vonulhat a „téli szünetre”.

A második negyed elejéig szinte fej-fej mellett haladtak a mérkőző felek. Már ekkor mindkét oldalon elhelyeztek a kosárban néhány látványos hárompontos találatot, melyeket továbbiak követtek a folytatásban. A szünetre a hazaiaknak sikerült némiképp eltávolodniuk győri vetélytársuktól (45-36).

A harmadik negyed is meglehetősen kiegyenlített játékot hozott, de a MEAFC-Miskolc tartani tudta tíz pont körüli előnyét, és ez a tendencia a helyenként kiélezett szakaszokat hozó befejező játékrészben sem változott érdemben.

MEAFC-Miskolc – Agrofeed-UNI Győr  82-75 (22-20, 23-16, 24-23, 13-16)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, Vezette: Sallai István József, Gergely Csaba, Domán István

MEAFC-Miskolc: Csák (18/12), Kozák M. (16/6), Lippai (19), Szögi (6/3), Ragályi (2). Csere: Kozák B. (8/3), Gerőcs (9/9), Pintér (4/3), Tóth B., Sándor, Molnár L., Ungi.  Vezetőedző: dr. Váczi Péter. Segédedző: Béres Dávid

Agrofeed-UNI Győr: Sonyák (26/15), Kámán K. (7/3), Hágen (8), Bakon (16/12), Kámán B. (9). Csere: Nagy T. (5/3), Gosztola (4), Kocsis T., Garancz, Friedl, Varga Z. Vezetőedző: Léránt Gábor.

Dr. Váczi Péter: – Olyan nehéz mérkőzést kaptunk, mint amilyet vártunk. Annál értékesebb számunkra ez a győzelem. Le a kalappal a fiúk előtt, nem csak a ma esti produkcióért, hanem az egész eddigi szezont illetően. Januártól szeretnénk ezt a szériát folytatni, ezért dolgozunk. Köszönet a lelkes szurkolóinknak. Mindenkinek áldott karácsonyt és boldog új évet kívánok a magam és a csapat nevében!

Léránt Gábor: – Gratulálok a hazai csapatnak, akikkel mindig kiélezett mérkőzést játszunk! Ez most is így volt. A miskolciak végig kontrolálták a találkozót, de mégis többször meg tudtuk őket közelíteni néhány pontra. Ez azonban felőrölte az energiánkat, elfáradtunk a végére.