Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Tudásunk alatt teljesítettünk!

Vasárnap Dunaújvárosban lepett pályára NBI-es férfi röplabda csapatunk a 2022-es évben utoljára a bajnokságban.

Igazi rangadó vart Bagó László csapatara hiszen Miskolcon a két csapat parázs mérkőzést vívott ahol végül az Újváros örülhetett októberben.  A mérkőzés elött elég bizonytalan volt a helyzet hogy egyáltalán a csarnok eléri-e az előirt 15 Celsius fokot, de végül ha nehezen is de sikerült, bar a mérkőzés alatt mar nem biztos hogy azt meg is tartotta.

Az első szettben a hazai csapat kezdett jobban rögtön elleptek két ponttal. Árvákénak kapaszkodni kellett, ami sikerült is hiszen előbb egyenlítettek majd vezettek is igaz ezt hamar le is adtak. Hol az egyik hol másik csapat vezetett ebben a periódusban, hazai oldalon a szélső ütők domináltak míg MEAFC oldalon két centerünk Kozsla es Csizmadia szállította a pontokat. A játékrész közepén több hiba is csúszott a játékba csapatunknál igy meglépett a vendéglátó, amit mar nem is adott ki a kezéből es 25:20 nyert.

A második felvonásban szinte lemásoltak a csapatok az első forgatókönyvét. Azzal a különbséggel, hogy Bagó László több cserét is végrehajtott hátha csapatunkat ez felrázza. Itt is a játékrész közepén jött a rövidzárlat és ismét a vendéglátók örülhettek a végen 25:20

A harmadik szettben apróbb változtatást eszközölt Bagó mester hiszen Komlósit Árva váltotta átló poszton így Kapusi is pályára lepett négyes ütő poszton és Simkó Dániel is. Ez a váltás sikeres volt és talán a hazaiak mar elhittek, hogy zsebben a győzelem így ezt kihasználva sikerült szépíteni Kovácséknak 19:25-re.

A negyedik felvonás elején a két csapat ismét fej-fej mellett küzdött azonban ekkor ismét több hiba lepett fel játékunkba, amit a hazaiak ki is használtak. Igy ezt a felvonást mar szinte ajándékba kaptak meg es húztak is be 16:25-re.

Bagó László vezetőedző értékelése a mérkőzésről: ,, A körülményekre nem megfelelően reagáltunk, így a szezon leggyengébb produkciója sikeredett részünkről. Támadásaink olvashatóak voltak, védekezésben pedig nem hoztuk azt a szintet, amit eddig megszoktunk. A következő mérkőzésre rendezzük sorainkat és vissza fogunk találni a helyes útra.”

NBI Liga Alapszakasz

DKSE – MEAFC-Miskolc  3:1

DKSE: Tóth, Pavliuk, Kisházi, Laczi, Hechavarria, Winter

            Csere:  Kuti (liberó), Béres (liberó) Velychenko, Farkas, Pintér

            Vezeteőedző: Tomóczy Tibor

MEAFC-Miskolc: Kozsla, Csizmadia,McLaughlin, Kovács, Árva, Komlósi

             Csere: Karóczi (liberó), Kapusi, Simkó, Szabó, Tóth, Oláh

Sajnos ezen a mérkőzésen tudásunk alatt teljesítettünk igy visszacsúsztunk a tabella harmadik helyére. Azonban sok idő nem lesz nyalogatni a sebeket hiszen az ünnepek után január 13-an Szegedre utaznak Csizmadiáék ahol egy kemény ütközetre lehet számítani. A mérkőzést természetesen élőben közvetítjük majd YouTube csatornánkon 18 órától.