Kosárlabda szakosztály,  Kosárlabda U16

Egerben nyert az U16/B csapatunk

A harmadik negyedben feljavult játékkal fordította a maga javára a mérkőzést a MEAFC U16/B fiú kosárlabda csapata Egerben, a Városi Sportiskola elleni első összecsapáson.

Egri VSI KOK/B – MEAFC U16/B 61–67 (16-16, 21-23, 11-22, 13-6)

Eger: Faragó (21), Bátai (16/6), Rózsavölgyi (15), Domoszlai (5), Dudás (4), Balog, Kiss, Magyar, Molnár. Edző: Klepej Roland.

MEAFC: Maruzs (24/6), Kapin (12), Ferenczi (8), Lengyel (6), Juhász (5/3), Hegedűs (4), Paluska (4), Szilva (2), Szőke (2), Lippai, Tóth. Edző: Cserhalmi Ede, Egerer Attila.

Cserhalmi Ede: – Hiányos csapattal érkeztünk Egerbe, sajnos több játékos megbetegedett. „Szokás” szerint nagyon rossz ritmusban kezdtük a játékot. Az első negyedben nem tudtunk előnyt kiharcolni, a második negyedet is csak két ponttal sikerült megnyerni. Ellenfelünk nagyon sok lepattanót szedett, ebből adódóan sokszor próbálkozhattak támadásokkal, melyeket előbb-utóbb értékesítettek. A harmadik negyedben védekezést váltottunk, ezért sikerült egy kisebb előnyt szereznünk, de támadásban továbbra is gyengék voltunk. Az utolsó negyedet elveszítettük, de a harmadik negyedben szerzett előny elégnek bizonyult a végjátékban. Nagyon sokat kell javítanunk a csapatvédekezésen. Nagyon fontos volt, hogy egész mérkőzés alatt folyamatosan koncentrálni kellett a játékosoknak, így rossz döntéseiket és végrehajtásaikat rögtön pontra váltotta az ellenfél. Az Eger három játékosa sokszor könnyedén áttörte a védekezésünket. Támadásban voltak nagyon szép megoldások, de sajnos csak kevésszer. A győzelemhez gratulálok a csapatnak!