Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Keményen dolgoznak a komoly céljaikért

Kedvező pozícióból várja az NB I/B, Zöld-csoportos bajnokság alapszakaszának idei folytatását a MEAFC-Miskolc férfi kosárlabda csapata. A dr. Váczi Péter vezetőedző irányította gárda egy jó rájátszással továbbra is szeretné elérni célját és feljutni a Piros-csoportba.

  • 10/2-es győzelmi aránnyal, a tabella második helyén zártuk az alapszakasz első felvonását, mellyel elégedettek lehetünk – fogalmazott dr. Váczi Péter. – Dominánsak vagyunk a csoportunkban, egyedül az fáj, hogy hazai pályán kikaptunk az éllovas, eddig veretlen Budafoktól. Ez kellett ahhoz, hogy váltsunk. A Budafok elleni vesztes meccs után visszatértünk a tavalyi taktikánkhoz, azóta produkáltunk egy 8-0-s győzelmi szériát. Változtattunk a védekezésen, a támadó játékunk sokat fejlődött, az új igazolások is sokat lendítettek a „gépezeten”. Rátaláltunk a jobb szisztémára, jelenleg mi dobtuk a legtöbb pontot, ami nagy fejlődés, hiszen tavaly ebben a statisztikában nagyon rosszul álltunk. Vannak stabil teljesítmények a csapatban, de mindenki hozzáteszi a magáét. Nem egy-két ember teljesítményének köszönhető eddigi sikerünk, hanem a CSAPAT-nak! A stabil háttérért nagy köszönet a Miskolci Egyetem, és a MEAFC vezetőinek, munkatársainak, akik mindvégig mögöttünk álltak, valamint támogatóinknak, akik a nehéz körülmények ellenére kitartanak mellettünk! Mindannyiukra számíthatunk a jövőben is. E nélkül esélyünk sem lenne a jó szereplésre.

Elmondása szerint tavaly elcsúsztak egy „banánhéjon”, így a rájátszásban nem sikerült kiharcolni a hőn áhított Piros-csoportos tagságot. A cél mit sem változott, miként vélekedik az idei feljutási esélyekről?

  • Az év végén sem álltunk le, hiszen valóban komoly céljaink vannak. December 21-én, majd 27-én és 30-án is edzettünk, de Béres Dávid kollégámmal együtt már január 2-án is gyakorlást vezénylünk a fiúknak. Január 10-én kezdünk a Kecskeméttel, addig is van dolgunk bőven. Januárban csak idegenbeli meccseink lesznek. Szeretnénk megelőzni a Budafokot, azaz első helyen zárni az alapszakaszt, de ez nem lesz egy könnyű menet. Aztán jöhet egy jó rájátszás, mely teljesen másik műfajt jelent. Remélhetően idén ebben a megmérettetésben is kijön majd a rutinunk, hiszen a csapat zöme már tavaly részese volt a bajnokság ezen szakaszának!