Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Álomszerű kezdés, rémálomba forduló befejezés

Férfi NBI-es röplabdacsapatunk január 13-án Szegeden vendégszerepelt. Bagó László együttese a lista vezető házigazdákkal mindig is nagy mérkőzéseket vívott a múltban ez nem volt másképp ezen az összecsapáson, ahol egyértelműen a győzelem volt a cél.

Ennek megfelelő energiával és koncentráltsággal kezdte meg csapatunk az első szettet. Remek center támadásokat vezetett csapatunk, agresszívan nyitott a játék minden elemében a házigazdák felé nőtt. Igaz rendre ott loholtak csapatunk nyakán, de Csizmadiáék nem inogtak meg és be is húzták az első etapot 22:25.

A második felvonást ott folytatták McLauglin-ék ahol az első abbahagyták. Pontos precíz játék jellemezte csapatunkat a Szeged nem találta az ellenszert. Egészen a szett végégi így volt ez hiszen már 21:24-re is vezettük. Azonban ekkor a figyelem kihagyott rendre rossz megoldásokat választottunk és nem tudtuk lezárni a szettet. A szegediek pedig megérezték ezt és előbb kiegyenlíttetek majd két ász nyitásnak köszönhetően meg is nyertek ezt a játékrészt 27:25.

Ezek után már csak egy csapat volt fent a pályán és a hazai gárda volt. A mi csapatunk teljesen elvesztette a figyelmét és hibát hibára halmozott míg az addig halványan játszó hazaiak magukra találtak. Így telt a harmadik felvonás (25:14) valamint a negyedik etap is. (25:21) Bár cserékkel próbálta Bagó mester felrázni a csapatot, de az már nem segített így 3:1 arányban a Szeged örülhetett a végén.

Bagó László vezetőedző értékelése a mérkőzés után: ,, Amíg a röplabdával foglalkoztunk minden úgy alakult ahogy előzetesen arra számítottam. Még egy közepes teljesítménnyel is eredményesek voltunk. Aztán egy megingás elég volt ahhoz, hogy a könnyebb de fájdalmas utat válasszuk, és tálcán átadjuk a 3 pontot az ellenfelünknek. Frusztráltságból eredő túlfűtött eszetlenség szétverte, amit szorgos és alázatos hangya módjára felépítettünk. Szerencsére nem lesz meccsünk a jövő héten, így több időnk van tisztázni, hogyan kerülhetett egy félprofi csapat ilyen méltatlan helyzetbe.”

NBI Liga Alapszakasz

Vidux-Szegedi RSE – MEAFC-Miskolc  3:1

Vidux-Szegedi RSE: Piti, Kasnyik, Dileo, Honti, Pozzobon, Csányi

                       Csere: Borsi (liberó), Bodnár, Szepesi, Fitor, Demcsák,

                       Vezetőedző: Fésüs Erszébet

MEAFC-Miskolc: Kozsla, Csizmadia, Kovács, McLaughlin, Árva, Komlósi

                        Csere: Karóczi (liberó), Kapusi, Simkó, Tóth, Oláh

Ezzel az alapszakasz véget ért csapatunk számára a hétvégi Dunaújváros-Szeged találkozó van még hátra, ahol ha Újvárosi győzelem születik csapatunk lecsúszik a tabella 4. helyére. Ellenkező esetben a harmadik pozícióban végzünk. A bajnokság folytatásáról jelen cikk írásakor még pontos információval nem rendelkezünk.