Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Magabiztosan nyert Bonyhádon a MEAFC-Miskolc

Bonyhádon vendégeskedett január 20-án, pénteken este és nyert a MEAFC-Miskolc férfi kosárlabda csapata.

Az NB I/B Zöld csoport, 17. fordulójának keretében lejátszott találkozón a miskolciak magabiztosan gyűjtötték be az értékes bajnoki pontokat és őrzik a tabellán a második helyüket.

Atomerőmű KSE Bonyhád – MEAFC-Miskolc 65-114 (27-31, 11-31, 4-25, 23-27) 

Bonyhádi Városi Sportcsarnok, 100 néző. 

Vezette: Dr. Oláh Márk, Farkas Péter Gábor, Dr. Danka Péter

Atomerőmű KSE Bonyhád: Tömösváry (11), Baki (10), Kékesi (11/6), Pupp (8), Heiman (2). Csere: Géringer (9), Pavlik (1), Szalai (11), Sáfrán (2), Arnold. Vezetőedző: Jan Pavlik

MEAFC-Miskolc: Kozák B. (17/3), Kozák M. (16), Ragályi (3/3), Szögi (10/3), Cseh (2). Csere: Pintér (9/3), Nyíri (2), Gerőcs (17/3), Orliczki (6), Csák (11/9), Tóth B. (7/3), Lippai (14). Másodedző: Béres Dávid.

Pavlík Jan: – Gratulálok a Miskolcnak! A 15. perctől nem volt kérdés, hogy ki fog nyerni. Azt gondolom, hogy nem csapatszinten, taktikában kaptunk ki a mai napon, hanem egyéni dolgokban. Ami a legjobban látszott, az a fizikális különbség, nálunk sokan vannak, akiknek ebben még sokat kell fejlődni. A Miskolc szerintem jó csapat, egyik favoritja a feljutásért küzdő gárdáknak, biztos megállnák a helyüket a Piros-csoportban is. Sajnálom, hogy ilyen nagy vereséget szenvedtünk, de valahol igazságos, mert nem voltunk megfelelő ellenfelek. Tovább kell dolgozni, biztos vagyok benne, hogy legközelebb jobb lesz.

Béres Dávid: – Először is gratulálok a fiúknak a győzelemhez, mellyel vezetőedzőnknek, dr. Váczi Péternek szeretnénk jobbulást kívánni, várjuk őt vissza. Amit megbeszéltünk a fiúkkal a taktikát illetően, azt meg tudtuk valósítani élőben is. Véleményem szerint a Bonyhád egy nagyon jó szerkezetű csapat, nem itt lenne a helyük. Ma mi jobban dobtunk kintről, mint ők. Az első negyedet követően egyre jobban érvényesíteni tudtuk akaratunkat, így jöhetett össze a magabiztos idegenbeli siker.