Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

A győzelem most elmaradt

A listavezető Budafok otthonában vendégeskedett január 27-én, pénteken este a MEAFC-Miskolc NB I/B, Zöld-csoportos férfi kosárlabda csapata. A tabella második helyén álló miskolciak a 18. forduló keretében lejátszott derbin végig egyanrangú ellenfelei voltak a házigazdáknak, akiket bizony alaposan megszorongattak, de a győzelem most elmaradt.

BUDAFOK – MEAFC-Miskolc 79-71 (13-26, 27-12, 18-21, 21-12)

BMTE Fonyódi Antal Sportcsarnok, Vezette: Hervay Tibor, Kéri István, Pécsi Zsolt

Budafok: Szántó (4), Swanson (28/6), Piukovics (16/12), Vujity-Zsolnay (2), Siklós (4). Csere: Tursics (17/12), Lucey (8/6), Fehér, Rozs, Garai, Horváth Á., Burján.  Vezetőedző: Károly Máté. Segédedző: Seres Richárd.

MEAFC-Miskolc: Kozák M. (5), Szögi (13/6), Ragályi (2), Csák, Cseh (14). Csere: Kozák B. (10/3), Lippai (17), Gerőcs (8/6), Pintér (2), Orliczki, Tóth B., Molnár. Vezetőedző: dr. Váczi Péter. Segédedző: Béres Dávid.

Károly Máté: – Olyan mérkőzés volt ez, amilyenre számítottunk. Előzetesen 50-50% esélye volt mindkét csapatnak arra, hogy győztesen hagyja el pályát. Az első negyedben rossz mentalitással, lassan kezdtünk el kosárlabdázni, ez egy ilyen szintű együttes ellen nem fér bele. Ugyanakkor csapatom erejét és győzni akarását jelzi az, hogy tudtunk változtatni és visszajöttünk a meccsbe. Nagy energiákat mozgósítottunk és szerencsére a mai napon is voltak olyan játékosok, akik a találkozó vége felé, a kritikus szituációkban a mi oldalunkra tudták billenteni a mérleget, így sikerült nyernünk. Gratulálok a Miskolcnak is, a két csapat együtt igazi rangadót varázsolt a Promontor utcába. Ők is megérdemelték volna a mai napon a győzelmet, de azért örülök, hogy ez nem így lett. Dolgozunk tovább és kívánom, hogy találkozzunk majd a döntőben újra!

Dr. Váczi Péter: – Egy frázissal élve, ez a derbi jó propagandája volt a sportágnak. Lehet látni, hogy a Zöld-csoportban is lehet jó kosárlabda mérkőzést játszani. Ebből a szempontból mind a két csapatnak gratulálok, ez a mérkőzés egy szinttel feljebb is megállta volna a helyét. A második negyedben volt egy nagy hullámvölgyünk, amit a hazai csapat szépen kihasznált, onnantól kezdve vált nyílttá a mérkőzés. Nagyon sajnáltam, hogy ott belecsúsztunk ebbe! A végén talán jobban koncentrált a Budafok és megérdemelten húzták be ezt a mérkőzést, de saját csapatomat is csak dicsérni tudom, mert a fiúk mindent megtettek azért, hogy megnyerjék ezt a mérkőzést. Ez most nem sikerült, megyünk tovább és szerintem találkozunk még idén. Még egyszer gratulálok a Budafoknak!