Klub

Bemutatjuk a MEAFC új elnökségi tagját

Harsányi Vivient, a Miskolci Egyetem Hallgatói Önkormányzatának (ME-HÖK) új elnökét a január 5-i rendkívüli küldöttgyűlésén erősítette meg elnökségi tagságában a MEAFC.

A MEAFC Alapszabályának 9.§ (1) pontja szerint a küldöttgyűlések közötti időszakban az egyesület tevékenységét a 9 tagú Elnökség irányítja és ellenőrzi. Az Elnökség tagjai: az elnök, az alelnök és 7 elnökségi tag. Az elnökségi tagok közül 1 főt a Miskolci Egyetem mindenkori rektora, 1 főt az Universitas Miskolcinensis Alapítvány Kuratóriuma, 1 főt pedig a Miskolci Egyetem Hallgatói Önkormányzata (ME-HÖK) delegál. A ME-HÖK-ben 2022. júliusában tisztújítás történt, a hallgató érdeképviseleti szervezet a Maksa Balázst váltó új elnököt, Harsányi Vivient delegálta a MEAFC elnökségébe. Vivien eddig tanácskozási joggal tevékenykedhetett, a január 5-i küldöttgyűlés azonban megerősítette őt a tagságában.

Van-e sportos előmúltad, jelenleg sportolsz-e valamit, ha igen meg tudhatnánk ennek részleteit?
– Régebben lovagoltam, de nem versenyszerűen. Az állatok nagyon közel állnak hozzám, így számomra egy állattal együtt dolgozni csodálatos élmény volt. Manapság sajnos időhiány miatt csak néha ülök lóra, inkább az egyetem nyújtotta sportok közül választottam, így Fanatic Jump órákra járok. Ezt is nagyon szeretem és a hobbimmá vált, mert energikus, de mégis feszegeti a határaimat.  Nagyszerű közösség alakult ki, így már edzőtáborokba is ellátogatunk.

 – Milyen előzménye volt annak, hogy tavaly nyáron te váltottad Maksa Balázst a ME-HÖK elnöki tisztségében?
– Én jelenleg negyedéves jogász vagyok, így feltehetőleg másfél év múlva végezni fogok. A tanulmányaim mindig sokat jelentettek számomra, de emellett közösségi embernek is tartom magam, így 2021. júliusától kari HÖK elnöki tisztséget töltöttem be, azonban bármennyire is szerettem az akkori feladataimat, úgy éreztem, hogy a ME-HÖK elnöki tisztség betöltése egy egyszeri lehetőség, így hosszas gondolkozás után ugyan, de úgy döntöttem, hogy vállalom, hiszen ez kihagyhatatlan alkalom.

  – Az elmúlt fél évben tanácskozási joggal vettél részt a MEAFC elnökségében, ez idő alatt milyen impulzusok értek, milyen tapasztalatokra tettél szert?
– Főként, azt láttam, hogy az elnökség munkája mennyire szerteágazó és milyen fontos, az, ahogy egyetemünk sportéletét alakítják. Amióta részt veszek a MEAFC munkájában sokkal több meccsre járok ki, sokkal elkötelezettebben támogatom a sportolóinkat.

– A rendkívüli küldöttgyűlés nemrégiben megerősített tisztségedben, melynek következtében már személyesen is részt vehetsz az egyesület munkájában. Milyen területekre szeretnél fókuszálni leginkább, véleményed szerint miként tudsz hasznos tagja lenni a vezetésnek?
– Úgy gondolom, hogy mint hallgató és mint érdekképviseleti szerv elnöke leginkább a sporteseményeken való hallgatói jelenlét fejlesztésén szeretnék javítani, mert ez főként az EUG 2024 kapcsán kulcsfontosságú lesz. Emellett fontosnak tartom, hogy az élsportolókat segítsük az egyetemi tanulmányaik során minden számunkra lehetséges eszközzel.