Labdarúgó szakosztály

Változások NBII-es futsal csapatunk élén!

Az NBII-es futsal csapatunk irányítását Február 1.-től, Cservenyák Ádám veszi át.

Új vezetőedzőnk számára nem ismeretlen a közeg, hiszen negyedik éve irányítja U20-as együttesünket. Az elmúlt két évben utánpótlás csapatunkkal az első osztályú küzdelmek élén zárva U18-as magyar bajnoki címet szerzett, valamint a fiatalok az idei kiírásban is vezetik a pontvadászatot! 

Felnőtt csapatunk jelen pillanatban az NBII Keleti csoportjának sereghajtó helyén áll, tizenhét meccsen mindössze hét pontot szerzett. Az alapszakasz küzdelmeiből még három mérkőzés van hátra, majd a rájátszásra kerül sor, amely végén két csapat kiesik a regionális ligába. Egyértelmű célunk, az NBII-es tagság megőrzése a következő szezonra. 

Újdonsült edzőnket kérdeztük a szezon hátralévő részének várakozásiról és csapatunkról: – Nagy megtiszteltetéssel ért Sulák László szakosztályvezetőnk januári megkeresése. Nem titkolom, volt más megkeresésem is ebből az osztályból, de amikor meghallottam, hogy bajban van a csapat, kötelességemnek éreztem, hogy megpróbáljak segíteni! 4 éve itt vagyok a klubnál, igaz, hogy menet közben megfordultam más felnőtt NBII-es futsal csapat edzőjeként is, de a szívem hazahúz! A társaságot tekintve abszolváltunk az átigazolási szezonban egy kis vérfrissítést, négy új és két visszatérő játékos mellett eddig ketten távoztak az együttestől. Emellett mindig is nyitott voltam arra, hogy fiataloknak lehetőséget adjak, így biztos vagyok benne, hosszú idő után fognak újra bemutatkozni utánpótlás játékosok és fiatal egyetemisták is a csapatban a jövőben! Ami a rövid távú célunkat illeti, egyértelműen szeretnénk megőrizni tagságunkat a másodosztályban! A rájátszásban megmérkőző öt fél közül kettő búcsúzik és az alapszakasz után magunkkal vitt pontok alapján sajnos, esélyesek vagyunk arra, hogy a sereghajtó pozícióból kezdjük majd a hajrát. Számomra nincs olyan opció, hogy a csapat kiesik, mindig is szenvedéllyel végeztem a munkám, ezt szeretném ezalatt a rövid idő alatt a játékosoknak is átadni! Ez a kissé frissített csapatunk játéktudásával összefonódva, biztos vagyok benne, hogy sikerre fog vezetni, ugyanis Miskolcnak és az Egyetemnek szüksége van arra, hogy egy jó nevű, nívós futsal csapatot tudjon a magáénak! – Cservenyák Ádám (MEAFC Futsal, vezetőedző)

NBII-es futsal csapatunk következő mérkőzésén, a dobogó alsó fokán álló Maglód csapatához látogat majd Január 13.-án Hétfőn!