Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Igazi csapatmunka volt, győzelem Dunaújvárosban!

 Szombaton 15 órától Dunaújvárosban szerepelt NBI-es férfi röplabdacsapatunk a középszakasz 2. fordulójában. Mindkét csapat jó formában érkezett a találkozóra, hiszen a hazaiak az előző fordulóban a Szegedet verték meg míg csapatunk a Dágot. A két csapat alapszakaszbeli mérkőzéseit egyaránt a DKSE nyerte meg, így Bagó László csapatának volt mit törleszteni.

A mérkőzés két gyors MEAFC ponttal indult majd ezt az előnyt tartva már 2:4-is volt az állás. A hazai csapat nem adta fel és ledolgozta a hátrányát, sőt, át is vette a vezetést remek nyitásainak is köszönhetően 8:4. Az ötödik MEAFC pontot Csizmadia szerezte támadásból így módosítva 8:5-re az állást. Ez nem zavarta meg a vendéglátót továbbra is stabilan játszottak, míg MEAFC oldalon több hiba is előfordult. Ebben a periódusban Kovács és Csizmadia szállította a pontokat, de még ekkor is nagy volt a hazai előny 19:14. Ezek után Simkó és Komlósi villant és szerzett pontot 19:17 így belátható közelségbe került csapatunk az Újvároshoz. Azonban a következő négy pontot a hazaiak szerezték (23:17). Kovácsék még szereztek három pontot a továbbiakban, de a szettet végül a DKSE nyerte 25:20 arányban.

A második játékrész ismét MEAFC ponttal kezdődött amire hazai oldalon Pavliuk válaszolt 1:1. Ezek után Csizmadia és Árva pontokkal folytatódott a mérkőzés 1:3. Ezen a ponton csapatunk lendületbe jött és átvette a mérkőzés irányítását. Kozlsa szállította a blokkokat, Kovás, Árva és Komlósi a széleken jeleskedett a pontszerzésben és Csizmadia is kivette a részét a pontgyártásban 8:20. A hazai csapat megpróbálta ledolgozni a hátrányát (12:23) de Kovácsék nem engedték ezt és behúzták a játékrészt 13:25-re ezzel 1:1-re módosítva a szett arányokat.

A harmadik etapban ott folytatta a borsodi csapat, ahol az előzőt abbahagyta. Remek támadások és védekezések jellemezték csapatunkat ekkor az eredményjelző 4:10-et mutatott. A továbbiakban is centereink kiemelkedő munkát végeztek középen, illetve szélső ütőink is termelték a pontokat. Koncentrálva és magabiztosan játszottak Karócziék ami az eredményen is látszott 13:21. A szett végére kicsit kiengedett csapatunk így az újvárosiak közelebb kerültek, de beérni már nem tudták csapatunkat és Komlósi révén le is zártuk a játékrészt 19:25.

A negyedik játékrész is MEAFC ponttal indult Kovács révén. Itt a hazai csapat kicsit magára talált és szorosan tartotta a lépést McLaughlin-ékkal 4:4. Ezek után a csapatok fej-fej mellett követték egymást, hol az egyik, hol másik lépett el egy vagy két pontra a másiktól. Továbbra is termeltük a pontokat azonban a túl oldal is játékba lendült 20:20-ig ment ez az adok kapok a két gárda között. A következő pont egy okos Komlósi ejtés volt ezek után egy hazai ütő hiba 20:22-re módosította az állást. A következőkben a hazai csapat többet hibázott támadásban, amit ki is használt csapatunk és Árva életerős ütésével zárta le a szettet 21:25 és 1:3 arányban a mérkőzést meg is nyerte.

NBI Liga Felsőház

Dunaújvárosi KSE – MEAFC-Miskolc 1:3 (20, –13, –18, –21)

Dunaújváros, 65 néző. V: Varjasi, Szarka.

DKSE: Winter 3, Tóth K. 2, Hechavarria 14, Kisházi 3, Pavljuk 14, Laczi 7. Csere: Béres 1 (liberó), Szalai 4, Gőczi 1, Vida 2, Velicsko 6, Juhász B. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

MEAFC-Miskolc: Kozsla 7, McLaughlin 2, Kovács Z. 11, Csizmadia 12, Komlósi 12, Simkó 2. Csere: Karóczi (liberó), Árva 15, Szabó P. Vezetőedző: Bagó László.

Edzői értékelés

Tomanóczy Tibor(DKSE): – Megérdemelten nyerte meg a Miskolc a meccset. Mi a mai találkozón szinten alul teljesítettünk. Nem csak csapat, hanem egyéni szinten is. Ha fel akarunk jutni, akkor ezen sürgősen változtatnunk kell. Csüggedni valónk nincs. Dolgozunk tovább, hogy Dágon tudjunk extrát hozni, hiszen ez kell ahhoz, hogy az első-második helyért harcban maradjunk. A rájátszás még hosszú, de ha magunknak tesszük nehézzé, akkor nehéz lesz a vége.

Bagó László(MEAFC-Miskolc): – Türelmesen játszva kihasználtuk az ellenfél hibáit. Az elveszített első szett után sem röplabdáztunk valami fényesen, de ismét volt tartása a csapatnak és közösen találtuk meg a győzelemhez vezető utat. Mentális felkészültségben sokat léptünk előre az utóbbi hetekben. Büszke vagyok a játékosaim hozzáállására.

Pénteken 19 órától igazi csúcsrangadó következik az egyetemi körcsarnokban. Hiszen az a Vidux-Szegedi RSE érkezik Miskolcra, aki jelenleg egy ponttal megelőzve csapatunkat vezeti a bajnoki tabellát. Szükség lesz minden MEAFC szurkolóra, hogy ezt a csatát sikeresen vívja meg csapatunk.

A belépés természetesen díjtalan lesz!