Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

A MEAFC-Miskolc Székesfehérváron is nyert!

A MEAFC-Miskolc NB I/B, Zöld-csoportos férfi kosárlabda csapata a Dávid Kornél KA vendégeként is nyerni tudott és őrzi második helyét a tabellán. A február 10-én, pénteken este, Székesfehérváron, a bajnokság 20. fordulójának keretében lejátszott találkozón mutatkozott be a miskolciak légiósa, a kanadai Williams Raheem, akire mezőnyposzton számítanak.

Dávid Kornél KA – MEAFC-Miskolc 67-81 (20-25, 14-20, 16-23, 17-13)

Székesfehérvár, MKOSZ Edzőközpont, Vezette: Józsa András Junior, Téczely Roland Balázs, Dr. Danka Péter

Dávid Kornél KA: Somogyfoki P. (7), Simon 12/3), Somogyfoki Sz. (19), Bata (9/3), Ujhelyi. Csere: Büki (9/9), Keller (6), Szalczgruber (5), Hegedűs, Éder. Vezetőedző: Andrea Turchetto. Segédedző: Blahó Barnabás.

MEAFC-Miskolc: Kozák (20/3), Kozák B. (5), Csák (2), Cseh (12), Ragályi (5/3). Csere: Szögi (4), Gerőcs (10), Lippai (13), Pintér (5), Williams (5/3), Orliczki, Nyíri. Vezetőedző: dr. Váczi Péter. Segédedző: Béres Dávid.

Andrea Turchetto: – Igazából azt a hátrányt vittük végig a mérkőzésen, amit az első néhány percben összeszedtünk. Többször volt esélyünk visszajönni a meccsbe, tíz pont körül vissza tudtunk kapaszkodni, de ott mindig hiba csúszott a játékunkba, ezért igazából nem tudtuk szorossá tenni a találkozót.


Dr. Váczi Péter: – Küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl, de ezt is vártuk a hazai csapattól, tudtuk, hogy itt nem lesz könnyű nyerni. Lásd a Budafok esetét: a listavezető éppen a Dávid Kornél KA ellen szenvedte el egyetlen vereségét. Tisztában voltunk vele, hogy egy jól szervezett, fiatal, de azért rutinos játékosokkal is rendelkező gárda lesz az ellenfelünk. Nem játszottunk igazán jól, de azt gondolom, hogy a küzdelemmel és talán a hosszabb kispadunkkal megérdemelten győztünk, melyhez gratulálok a fiúknak! A Dávid Kornél KA csapatának sok sikert kívánok!