Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Újabb hárompont a zsebben, továbbra is a tabella élén!

Férfi NBI-es röplabdacsapatunk az NBI felsőházának legutóbbi fordulójában a Dág KSE együttesét fogadta szombaton az egyetemi körcsarnokban. A csapatoknak ez már a negyedik találkozása volt a szezonban a korábbi találkozókon MEAFC győzelmek születtek. A két együttes mindig szoros mérkőzéseket játszik egymással nem volt ez másképp szombat este sem.

Az első játékrész három dági hibával és egy Kozsla ásszal indult így 4:0-át mutatott az eredményjelző. Ezek után szépen fokozatosan kezdett a vendég együttes visszakapaszkodni és hiába szerzett Árva, Kovács és Csizmadia is pontokat 7:7-nél beérték a dágiak csapatunkat. Ebben a periódusban a vendégcsapat kevesebb hibával játszott így sikerült 11:14-re ellépni csapatunktól. A 12-ik MEAFC pontot Komlósi szerezte majd ezek után McLaughlin ász nyitások következtek, aminek köszönhetően sikerült a fordítás 16:14. Ezt az előnyt már sikerült tartani Bagó László együttesének, köszönhetően Árva és Komlósi hatékony támadásainak. A folytatásban még kicsit közelebb férkőzött a Dág, de végül Kovács ütésével zárult ez az etap. 25:22.

A második szett egy McLaughlin ponttal indult amire jött is a válasz a túl oldalról (1:1). A második hazai pontot Csizmadia szerezte, majd Kozsla és Árva blokkokkal sikerült 5:3-ra ellépni az ellenféltől. Ezek után mindkét csapatnál több nyitás hiba is következett így 8:8-ra módosult az állás. Ebben a szakaszban sikerült csapatunknak átvenni az irányítást remek sáncmunkával és támadó játékkal 16:12-öt mutatott a kijelző. Innen már nem engedtek ki Kovácsék és folyamatosan termelték a pontokat ez a felvonás pedig Kapusi ponttal zárult.25:16.

A harmadik szett egy vendég ponttal indult, de ezek után csapatunk ismét magához vette a mérkőzés irányítását (15:12). Ezek után egy rövidzárlat következett csapatunknál, több hibát is vétettek játékosaink ezt pedig könyörtelenül kihasználta a dági alakulat ezzel pedig átvette a vezetést 17:20-ra. Bár csapatunk szenvedett ebben a periódusban, de az eszük és a szívük a helyén volt a fontos pillanatokban és Árva és McLaughlin vezérletével sikerült ledolgozni a hátrányt (22:22). Egy izgalmas végjáték következett, ahol bár Árva ütésével 23:22-re módosult az állás majd ezt egy dági egyenlítő pont követte. Ezek után skót válogatott feladónk szerzett pontot blokkból (24:23) amire még tudott válaszolni az ellenfél. (24:24) Végül játékosaink jobban bírták idegekkel a végjátékot és előbb Kovács ütésével majd Csizmadia pontjával 26:24-re húztuk be a szettet és 3:0 arányban a mérkőzést is vele.

Ezzel a győzelemmel továbbra is csapatunk vezeti a tabellát megelőzve 2 ponttal a Vidux-Szegedi RSE együttesét.

MEAFC-Miskolc – Dág KSE 3:0 (22, 16, 24)
Miskolc, 120 néző. V: Jámbor, Kulcsár.
MEAFC: Kozsla 6, McLaughlin 6, Kovács Z. 8, Csizmadia 6, Komlósi 8, Árva 17. Csere: Karóczi (liberó), Szabó P., Simkó 1, Kapusi 1. Vezetőedző: Bagó László.
DÁG: Flachner D. 4, Szabó B. 1, Kun 8, Flachner K. 6, Nagy P. 3, Krupánszki 6. Csere: Farkas R. (liberó), Czobor 4, Majer. Vezetőedző: Zirigh Balázs.
Edzői értékelés
Bagó László:
 – Hullámzó játékot nyújtottunk ma este, de amikor nagyon kellett helyén volt a szívünk és az eszünk. Belekényelmesedtünk a meccsbe, amely majdnem megbosszulta magát. Tanulni kell a győzelemből is, hisz a mélypontokat egyszerűbb elkerülni, mint kimászni belőle.

Zirigh Balázs: Igaz, hogy foghíjas kerettel álltunk ki, de mindig az a legjobb keret, ami rendelkezésre áll, így mi a legjobb kerettel játszottunk! A Miskolc ma partner lett volna abban, hogy megverjük Őket, mert ők is sokat hibáztak, főleg nyitásban. Az akarással nem volt gond, de minden fontos pillanatban történt valami, ami nem minket segített. Néhány jobb teljesítménnyel lett volnakeresnivalónk! Holnaptól a Szeged elleni hazai meccsünkre kell fókuszálnunk, mert az nagyon fontos lesz!

A bajnokság következő fordulójában ismét az egyetemi körcsarnokban lép pályára együttesünk. Ezúttal a Dunújvárosi KSE lesz az ellenfél a szombaton 18 órától kezdődő mérkőzésen.

Ismét arra buzdítunk minden MEAFC szurkolót, hogy a helyszínen szurkoljon a csapatnak ezen a rangadón is. A belépés továbbra is ingyenes!