Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Az ELTE sem bírta a Miskolci Egyetem tempóját

A Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság férfi Keleti-csoport 11. fordulójában a Miskolci Egyetem gárdája február 23-án, hazai pályán folytatta győzelmi szériáját, ezúttal az ELTE-BEAC volt a „szenvedő fél”.

Miskolci Egyetem – ELTE-BEAC 106-53 (31-6, 27-17, 20-14, 26-16)

Miskolci Egyetemi Körcsarnok, 70 néző, Vezette: Lónáth, Vaszi

Miskolci Egyetem: Kozák B. (20/6), Gerőcs (17/3), Ragályi (16/3), Kozák M. (8/6), Csák (5/3). Csere: Sándor (13/6), Orliczki (10), Gadus (9), Szicsák (8), Molnár. Edző: Béres Dávid

ELTE-BEAC: Murauvszki (10), Antal (9/3), Jónás (4), Sípos, Szabó M. B. Csere: Szabó I. (9), Szász (8/6), Baroch (7), Deák (4), Ntumazah (2), Orczi. Edző: Csányi Zoltán

Hazai pályán fogadták a miskolci egyetemisták az ELTE csapatát. Kozák Bertalan (20/6 pont 4 lepattanó 3 gólpassz) vezérletével erősen kezdték a mérkőzést a házigazdák, melyhez abban a periódusban nem sok beleszólása volt a vendégegyüttesnek. Csányi mester gyors időkérését követően azonban gyorsan helyre rázódtak a fővárosiak és újult erővel kezdtek el játszani. Közülük Murauvszki Gergely (10 pont 6 lepattanó 2 gólpassz) törte meg a kosárcsendet. Hazai részről a dupla-duplázó Gerőcs Bálint (17/3 pont 10 lepattanó 2 gólpassz) bentről ontotta a gólokat, míg kívülről Szász Kevin (8/6 pont 7 lepattanó 5 gólpassz) faragta valamelyest a pontkülönbséget. A miskolciak ezzel a sikerrel megőrizték hazai pályán a veretlenségüket.

Béres Dávid: – Jól kezdtük a mérkőzést, a fiúk megfelelően álltak hozzá. Mindenki hozta a tőle elvárható teljesítményt támadásban és védekezésben egyaránt. Sportszerű küzdelem volt, köszönöm a mérkőzést az ELTE csapatának és sok sikert kívánok Nekik!

Csányi Zoltán: – Gratulálok a miskolciaknak a győzelemhez! Nagyon jó ritmusban játszottak, próbáltuk felvenni mi is, de ma ők előttünk jártak.