Bridzs szakosztály

Bridzshétvége a MEAFC-ban, 50. Országos Vidékbajnokság

MEAFC bridzs szakosztálya szervezi a 2023. év vidéki bridzs csapat bajnokságát. Az eseményre március 24-25-26-án kerül sor az Egyetemvárosban az E/1 kollégium klubhelységében. A versenyen 12 csapat méri össze erejét. A legjobb négy csapat továbbjut az országos döntőbe.

A miskolciak számára ez a verseny több okból is jubileumi ünnep. 60 évvel ezelőtt alakult a Miskolci Bridzs Egyesület, s ekkortól számítjuk a versenybridzs folyamatos miskolci jelenlétét. Az egyesület a klubélet fenntartása mellett rendszeresen szervezett országos és nemzetközi versenyeket. Az évenként meghirdetett AVAS KUPA országos bridzs verseny nagy népszerűségnek örvendett. Többször volt külföldi védnöke, sokszor élvezte jeles hazai személyiségek és pénzintézetek védnökségét. Ezt a hagyományt folytatja most a MEAFC bridzs szakosztálya. Idén a Vidékbajnokság keretében rendezzük meg az ötvenedik, vagyis jubileumi AVAS KUPA páros versenyt is, melyen várhatóan 28 pár vesz részt.

Kevesen tudják, hogy a bridzsjáték, mint hobbi vagy szenvedély mindenki számára elérhető. A bridzs szakosztály a miskolci bridzskedvelők érdekében minden héten élő páros versenyt tart hétfőnként 17 órai kezdettel a MEAFC csarnok tárgyalójában. A szakosztály nyitott kapukkal vár mindenkit, aki szereti a társasági szellemi kihívásokat, s szívesen tanulja meg ezt a kártyajátékot és szeret vetélkedni is. Érdeklődőket, kezdőket és kibiceket is szívesen látunk.