Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Idegenbeli győzelemmel biztosította be második helyét női egyetemi csapatunk!

Nyíregyházi Egyetemi SE – Miskolci Egyetem 52 -87 (17-34, 13-23, 6-11, 16-19)

Nyíregyháza, Nyíregyházi Egyetem Sportcsarnok, 30 néző. V.: Marton, Nyíri.

Nyíregyházi Egyetemi SE: MARTON 16, Adonyi, Ádám Homonyik 14, KARAKÓ 22. Csere: Páll, Ignácz, Seres. Edző: Farkasinszki Orsolya.

Miskolci Egyetem: TAKÁCS A. 10/6, OLÁH 21/9, Szegeczki 4, MÁRKUSZ 18/6, KABABIK. Csere: KECSKÉS 11/3, Tóth B. 6, Lukács 4, Kápolnai 9/3, Balla 4. Edző: Lippai Szabolcs.

Kemény játékkal indult a mérkőzés, azonban már az első percektől a vendégek voltak fölényben. A miskolciak végig uralták a mérkőzést, a gyors játékukkal sokszor késztették hibázásra a hazaiakat, de azért a Nyíregyházának is voltak ügyes akciói. A Miskolc szünetre gyakorlatilag eldöntötte a találkozót, a második félidőben elsősorban a dupla-duplát elérő Karakó Dorina (22 pont, 13 lepattanó) jóvoltából a hazaiak kiegyenlítetté tették a játékot, de a miskolci csapat – amelyből Márkusz Lilla (18 pont, 10 lepattanó) ért el dupla-duplát – magabiztos rajt-cél győzelmét nem fenyegette veszély.

Farkasinszki Orsolya, edző: – Gratulálok az ellenfelünknek. Nem éreztem igazán indokoltnak az első negyedben történt egész pályás letámadásukat. Ennek ellenére örülök neki, hogy nem lett nagyobb arányú a különbség. További sok sikert kívánok a Miskolc csapatának, és gratulálok a lányoknak.

Lippai Szabolcs, edző: – Gratulálok a lányoknak. Ezzel a győzelemmel bebiztosítottuk a második helyünket az alapszakaszban. Nagyon jó mérkőzés volt. Köszönjük a meccset a Nyíregyházának és további sok sikert kívánok.