Kosárlabda szakosztály,  Kosárlabda U14

Fölényes győzelem Debrecenben

A MEAFC U14/B fiú kosárlabda csapata a regionális bajnokság legutóbbi fordulójában Debrecenben aratott fölényes győzelmet.

DSI Debrecen – MEAFC U14/B: 46-89 (10-32, 17-24, 10-19, 9-14)

Debrecen, Bocskai István Általános Iskola tornaterme

MEAFC U14/B: Török (27), Vásárhelyi (8), Ormay (6), Sipos (6), Szemcsák (4). Cserék: Jacsó (10), Lupkovics (8), Hudák (8), Elek (6), Lajter (4), Luka (2), Turcsán. Edző: Varga Dénes.

DSI Debrecen: Hidegkuti (9), Molnár (4), Mezey, Nagy, Engbersen. Cserék: Lengyel (13/3), Kullár-Halász (12), Szabó (4), Galgóczy (2), Aradi (2), Havrics, Csuth. Edzők: Czeglédi Károly, Licska József.

Varga Dénes: – Debrecen ellen Debrecenben soha sem könnyű játszani, így már a bemelegítésnél próbáltunk minél jobban felpörögni a mérkőzésre. Láttam a fiúkon, hogy nagyon akarják ezt a győzelmet, a jó ritmusú, lendületes bemelegítés jó kiindulópontnak tűnt. Már az első negyedben megmutattuk, hogy ma ide mi nyerni jöttünk. Jó védekezéssel, pontos befejezésekkel magabiztos előnyre tettünk szert, így a találkozó hátralévő részében már csak arra kellett figyelnünk, hogy minimum tartsuk meg ezt a különbséget. Ellenfelünk játéka feljavult a hátralévő időben, begyűjtöttünk pár felesleges faultot, kicsit óvatosabbak lettünk, de így is tudtuk növelni az előnyt, és a végén 43 ponttal bizonyultunk jobbnak. Elégedett voltam a látottakkal, koncentráltabbak voltunk az átlagosnál, jó lenne, ha ezt a formát át tudnánk menteni a következő mérkőzésekre is.