Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Dágon kezdjük az elődöntő párharcot!

Majd egy hónapos kihagyás után szerepel ismét tétmérkőzésen NBI-es férfi röplabdacsapatunk. Bagó László csapata remek teljesítményt nyújtott a középszakasz során (4 győzelem 1 vereség) így meg is nyerte azt. Ezek után a negyeddöntő párharcokból kimaradt, hiszen nem jutott ellenfél nekik így több hét kényszer pihenő várt a csapatra. Ezt az időszakot felkészülési mérkőzésekkel töltötte a csapat, amelyben segítségére volt az Extraligás VRC Kazincbarcika és a DEAC Debrecenből.

Vasárnap 19 órakor Dágon kezdi az elődöntőt a miskolci csapat, ahol egyértelműen a győzelem megszerzése lesz a cél. Bizakodva várhatják McLaughlin-ék ezt a párharcot, hiszen a bajnokságban eddig mindig sikerült megverni a dági alakulatot.

Bagó László

,,A középszakaszban elért első helyünk ellenére a rájátszást pályahátrányban fogjuk játszani, igy az előttünk álló elődöntőt is. Vagyis idegenbeli bravúrra lesz szükségünk a három győzelemig tartó párharc során”.-vágott is bele vezetőedzőnk Bagó László. Majd így folytatta kitérve a kényszer szünetre: ,,- A helyzetünket tovább nehezíti, hogy a bajnokság legfontosabb szakaszának úgy vágunk neki, hogy egy hónapja nem volt tétmeccsünk. Ez a hosszú szünet nagyon nem jött jókor nekünk, mert kiváló formába lendültünk a középszakasz folyamán. Sokat léptünk előre mind játékban, mind mentális felkészültségben. Annak érdekében, hogy ezt a szintet és a harci szellemet fenntartsuk, minden hétre leszerveztünk egy-egy edzőmeccset, egyre nehezebb ellenfeleket választva. Az itt látott teljesítményünkkel nagyon meg vagyok elégedve, a középszakasz során mutatott magas színvonalú játékon még emelni tudtunk az egy hónapos pihenő alatt. Persze tétmeccseken kapunk majd valós képet. Ha nem kezeljük helyén a jó vagy gyengébb teljesítményt, akkor könnyen bajba kerülhetünk.” A dági párharcról pedig így vélekedik: ,,- Szoros párharcra számítok a Dággal. Arra készülünk, hogy minden szettért, végjátékért és meccsért alaposan meg kell küzdenünk, hiszen komoly játékoskerete és hangos szurkolótábora van az ellenfélnek. Ha irányítani tudjuk a játékot, plusz a hullámvölgyeket jól kezeljük, akkor nem lesz gond. Minden képességünk megvan ahhoz -a pályahátrány ellenére is-, hogy sikeresen megvívjuk a párharcot.”

Felkerestük csapatkapitányunkat is Marc McLaughlin-t, hogy mondja el mit gondol az előttük álló mérkőzésről: ,,Miután a középszakaszt néhány nagyon jó eredménnyel és az alapszakaszhoz képest javult szinttel zártuk, folytatni kívánjuk ezt a felfelé ívelő tendenciát. A Dág elleni játék minden alkalommal versenyképes volt, és ezt várom el ebben a sorozatban is. Jól játszottunk a barátságos meccseken, amelyeken ott folytattuk, ahol a középszakaszt abbahagytuk. Célunk a bajnokság megnyerése, ehhez pedig következetesnek kell lennünk, és végre kell hajtanunk a tervünket, ennek első fázisa a vasárnapi Dág elleni mérkőzéssel kezdődik.”

A mérkőzést természetesen élőben közvetítjük majd youtube csatornánkon 19 órától.