Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Hazai győzelemmel zárta az alapszakaszt a MEAFC-Miskolc

A MEAFC-Miskolc a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK gárdáját fogadta április 2-án, vasárnap este a Miskolci Egyetem Körcsarnokában. A férfi kosárlabda NB I/B, Zöld-csoport alapszakaszának 26., utolsó fordulójának keretében lejátszott találkozón biztos hazai siker született. A miskolciak számára következhet a Húsvét után kezdődő rájátszás, elsőként minden bizonnyal az Agrofeed UNI Győr ellenében.

A kezdést jelző sípszó után a vendégek kapták el jobban a fonalat, a 4. perc kezdetére 11-4-re vezettek. Az első negyed feléhez közeledve egyenlíthetett volna a MEAFC-Miskolc, de egy távoli kísérlet kipattant a gyűrűről. A hazaiaknak a játékrész végéig sem sikerült utolérniük megyei riválisukat. (17-29).  

A második negyed 2. percében vezetett először a miskolci csapat (28-27), de nem tudták növelni előnyüket, sőt, ismét a tiszaújvárosiak szerezték a pontokat, így a 13. percben 28-32-es állás mutatott az eredményjelző. A 15. percben újra megszerezték a vezetést a vendéglátók (34-32), de örömük pár másodpercig tartott, mert jött egy vendég-tripla. A negyed hátralevő részében felváltva estek a kosarak mindkét oldalon, melynek részeként tripla-párbajt is láthatott a Miskolcról és Tiszaújvárosból verbuválódott lelkes és hangos szurkoló tábor (45-46).

A második félidőt a miskolciak kezdték pörgősebben, mely pontokban is megmutatkozott, a 25. percben, 55-48 volt az állás. A negyed közepére ismét a harcos adok-kapok volt a jellemző (58-55), de a végére a miskolciak kerültek fölénybe (64-58).

A befejező játékrész elején, a 32. percre 71-58-ra meglógott a MEAFC-Miskolc. A vendégek erre időkéréssel próbálták rendezni soraikat, kevés sikerrel. A hazai környezetben játszó egyetemiek innen már nem engedték ki a győzelmet a kezükből, végig kontrolálták a pályán történteket és közben magabiztossá tették győzelmüket.

MEAFC-Miskolc – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 89-72 (19-27,26-19,19-12,25-14)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, Vezette: Pozsonyi László, Sallai István József, Gergely Csaba

MEAFC-Miskolc: Kozák M. (25/6), Csák (14/12), Gerőcs (7/3), Pintér (11/6), Williams (9). Csere: Lippai (7), Ragályi (2), Kozák B. (6/6), Szögi (7/3), Orliczki (1), Molnár L., Nyíri. Vezetőedző: dr. Váczi Péter. Segédedző: Béres Dávid.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Santiago (24/9),Bán (19/15),Kiss K. (6/6), Kovács Z. (8/6), Okoh (6). Csere:Habel (4), Lakatos P. (2), Gaál (2), Orliczki B. (1), Molnár B., Asszú, Sándor. Vezetőedző: Lekli József. Segédedző: Szendrey Zsombor

dr. Váczi Péter: –  Egy nagyon jó tiszaújvárosi csapatot tudtunk legyőzni, akik játékban és szerkezetben is sokat fejlődtek az utóbbi időben. A II. félidő alapján úgy érzem megérdemelt a sikerünk. Ezzel a játékkal sokáig eljuthatunk a rájátszásban, amit már nagyon várunk!

Lekli József: – Gratulálok a MEAFC-Miskolcnak, mely most is bizonyította, hogy nagyon jó csapat, szépen forogtak. Mi, amit elterveztünk, megpróbáltuk megvalósítani, de a végére elfáradtunk. A kemény védekezés ellen, melyhez jó támadás társult, nem találtuk meg az igazi ellenszert. Jobban kell tudnunk egy-egyezni, támadni kell a festéket, mert ez kevés.