Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

A MEAFC-Miskolc győzelemmel kezdte meg a rájátszást

A MEAFC-Miskolc NB I/B, Zöld-csoportos férfi kosárlabda csapata a felsőházi rájátszás első fordulójában az Agrofeed UNI Győr gárdájával mérkőzött meg. Az április 12-én, szerdán este, a Miskolci Egyetem Körcsarnokában lejátszott találkozón a hazaiak akarata érvényesült, így ők kerültek előnybe a három győzelemig tartó párharcban.

Az első negyed legelejétől kezdve koncentráltan, harcosan játszottak a hazaiak, akik stabil védekezés mellett a pontgyártásban is jeleskedtek (32-18).

A MEAFC-Miskolc a második 10. percben sem vette le a lábát a gázpedálról, sorra szórták a kosarakat, a néha szinte állva hagyott dunántúliak ellenében. A félidőre 66-36-ot mutatott az eredményjelző.

A szünet után nem sokat változott a játék képe. A vendéglátók nem igazán hagyták levegőhöz jutni a győrieket, akik azért némiképp faragtak hátrányukból, de a játékrész vége előtt így is jelentősnek mondható hátrányban játszottak (84-61).

Az utolsó negyedben tovább próbált zárkózni a Győr, akadt is egy sikeresnek mondható periódusa, de a vendéglátók szíve a helyén volt, így győzelmük nem forgott veszélyben.

MEAFC-Miskolc – Agrofeed UNI Győr   101-89 (32-18, 34-18, 18-27, 17-26)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, Vezette: Sallai István József, Gergely Csaba, Domán István

MEAFC-Miskolc: Kozák M. (11/3),Williams (20/3), Csák (8/6), Lippai (11), Ragályi (4). Csere: Pintér (13/6), Gerőcs (2), Szögi (13/3), Kozák B. (15/9), Orliczki (2), Cseh (2), Nyíri.   Vezetőedző: dr. Váczi Péter. Segédedző: Béres Dávid.

Agrofeed UNI Győr: Sonyák (21/6), Lógár (15/9), Nagy T. (6/6), Kámán B. (7), Kámán K. Csere: Gosztola (5/3), Bakon (12/6), Hágen (16/6), Garancz (5/3), Varga Z. (2), Friedl.  Vezetőedző: Léránt Gábor.

Dr. Váczi Péter: – Nagyon jól kielemeztük ellenfelünket, akikkel egyébként jól ismerjük egymást. Extrát tudtunk nyújtani az első félidőben. Mindent bedobtunk, jól védekeztünk. Törvényszerű, hogy 40 percen át nem lehet ilyen teljesítmény nyújtani. Az a célunk, hogy a folytatásban a jól sikerült 20 percet minél tovább ki tudjuk tolni. Ez lehet a következő mérkőzéseink sikereinek a titka.

Léránt Gábor: – Gratulálok a hazai csapatnak, akik gyakorlatilag az első félidőben eldöntötték a meccset! Nekünk ebben a periódusban semmi sem sikerült abból, amit előre megbeszéltünk. Nem számítottam rá, hogy a tegnapi egyetemi bajnokság keretében lejátszott mérkőzésünk ilyen sokat kivesz a fiúkból. A második félidőben közelebb tudtunk ugyan jönni, de ezzel nem sokra mentünk. Várjuk szeretettel a MEAFC-Miskolcot Győrbe!