Kosárlabda szakosztály,  Kosárlabda U16

Küzdelmes győzelem az Eger ellen

A MEAFC U16/B fiú kosárlabda csapata április 16-án, vasárnap, az eredményt tekintve könnyednek tűnő, mégis küzdelmes mérkőzést nyert meg az Eger ellen.

MEAFC U16/B – Egri VSI KOK/B 88–54 (14-17, 19-17, 30-4, 25-16)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok

MEAFC: Kapin (21), Ferenczi (15), Maruzs (13/3), Lengyel (12), Szőke (10), Juhász (6), Szilva (6), Balogh (5), Lippai, Márton, Tóth. Edző: Cserhalmi Ede, Egerer Attila.

Eger: Bátai (29/9), Szarka (16/12), Molnár (6), Lukács (2), Dudás (1), Marczis, Vincze. Edző: Klepej Roland.

Cserhalmi Ede vezetőedző: – Mint mindig, nagyon nehezen találta meg a csapat a mérkőzés ritmusát. Az első két negyedben mutatott játék sok elemében volt rossz. Kritikán aluli védekezés, pontatlan átadások, sok eladott labda, a lepattanó elvesztése. Mindez hozzájárult ahhoz, hogy a félidőben még az ellenfél vezetett. A harmadik negyedben sikerült megtalálni azt az öt játékost, aki képes volt felvenni a harcot, így sikerült a nagy különbséget kiharcolni. Sok hiányosság van a védekezésből támadásba való átmenetnél. A büntetőket 30%-al dobtuk. Az első két negyedben az ellenfél két játékosát nem tudtuk levédeni, és nem tudtuk az erő és magasságbeli fölényünket kihasználni. Örömteli, hogy nyolc játékos pontot szerzett. Gratulálok a csapatnak a küzdelemhez!