Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

A négyes döntőben folytatja a Miskolci Egyetem

A fiú Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban rájátszásának 2. fordulójában a Miskolci Egyetem csapata a TFSE gárdáját fogadta és győzte le, mellyel bejutott a négyes döntőbe.

Miskolci Egyetem – TFSE 95-71 (23-13, 25-21, 32-14, 15-23)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 120 néző, Vezette: Domán István, Marton Péter

Miskolci Egyetem: Kozák M. (18/6), Orliczki (16/6), Csák (15/15), Kozák B. (15). Csere: Sándor (15/15), Lakatos (2), Gadus (2), Ragályi (2), Molnár, Nyíri. Edző: Béres Dávid

TFSE: Kelenföldi (16), Ormai (16), Pozsik (15/9), Herló (6/6), Nagy (6/6). Csere: Lepsik (9/3), Szlávik (3), Rátkai, Pataki, Tombor. Edző: Boros Zoltán

Izgalmasnak ígérkezett a keleti MEAFC és a nyugati TFSE párharca. Pesten a miskolciak egy hajszállal jobbnak bizonyultak, így nem hátratett kézzel várhatták a visszavágót. Az első kosarat a pestiek szerezték, de a Kozák fivérek összjátékával hamar egalizálták az eredményt a hazaiak. Az első negyedben a miskolciak akarata érvényesült, Orliczki Mátyás (16 pont, 11 gólpassz) karmester révén. A második etapban a vendégek már felvették a lépést vendéglátójukkal, főként Kelenföldi Domonkos (16 pont, 10 lepattanó) masszív dupla duplájának köszönhetően. A félidő után a távoli dobásokon volt a hangsúly, miskolci részről Csák Bence és Sándor Bence duó 15/15 mutatóval jelentkezett a pontszerzők közé. A záró negyedben a TF-es fiatalok szépítettek Ormai Botond (16 pont, 11 lepattanó, 5 gólpassz) a trapézon belülről, míg Pozsik Zsombor (15/9 pont) kintről brillírozott. A mérkőzés végét jelző játékvezetői sípszó hallatán a Miskolci Egyetem csapata győzött, így megérdemelten került be a hétvégén megrendezendő debreceni final fourba.

Béres Dávid: – Gratulálok a fiúknak a győzelemhez! A sok befektetett és fáradtságos munka meghozta végül a várt eredményt. Köszönöm a sportszerű mérkőzést a TFSE csapatának! Nem utolsó sorban köszönöm a kilátogatott nézőknek, szurkolóknak és a minket bíztató UNI-Corn Cheerleaders együttesnek, hogy mind itt voltak!

Boros Zoltán: – A „körülményeknek” köszönhetően, már úgy éreztem a mérkőzés párosítása előtt, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, mivel nem tudtunk teljes csapattal kiállni. Az első mérkőzés szorosra sikerült, de itt a másodikon azt kértem a fiúktól, hogy küzdjenek! Látszott a miskolciakon, hogy egy osztállyal fentebb játszanak. Abszolút megérdemelték a győzelmet és jutottak a négyesdöntőbe, amihez ezúton is gratulálok nekik!